Kolme lõviga kutsetunnistused kaheksandikele

, Kommunikatsioonivaldkonna ekspert Haridus- ja Teadusministeerium
Copy
Põhikooli noored tegid viiel nädalal tutvust kutseharidusega.
Põhikooli noored tegid viiel nädalal tutvust kutseharidusega. Foto: Iiris Saluri

Aga tule ja vaata, kutsus Järvamaa Kutsehariduskeskuse juht Rein Oselin, kui hakkasin uurima, kuidas neil ikkagi põhikooli kaheksanda klassi õpilastele kutseoskuste õpetamine käib?

Vaata kui tulengi, mõtlesin ja ajatasin oma mineku täpselt selleks ajaks kui kaheksandikel oli käsil viimane nädal viiest, kus nad praktilisi oskusi omandasid.

Nimelt otsustas Järvamaa Kutsehariduskeskus aasta või enam tagasi, et lõimivad omavahel põhikooli elukutsevaliku ehk karjääriõppe kutsekoolis pakutava kutsevalikuaastaga. Kui oma majas oli võimalik koolitusplaan läbi mõeldud, hakati otsima kaheksandikke linnast ja maalt. „Neli põhikooli käisime läbi, kaks saime nõusse, ühes vahetus juht, see langes ära ja sõelale jäi Paide Hillar Hanssoo põhikool, kellega lõime käed,“ rääkis Oselin. „Leppisime kokku, et viis nädalat käivad põhikooli 60 kaheksandikku kutsehariduskeskuses, kus toimub lõimitud õpe, mille jooksul teevad õpilased iga nädal põhjalikumalt tutvust ühe koolis pakutava erialaga ja viie nädalase õppe järel väljastab Kutsekool neile teise taseme tunnistuse.“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles