Järvamaa noored said kutse Rootsi kuningapaari tervitustseremooniale

Maarit Nõmm
, Järva Teataja reporter
Copy
Kuningapaari tervitamine Vabaduse väljakul.
Kuningapaari tervitamine Vabaduse väljakul. Foto: Madis Veltman

President Alar Karise kutsel saabusid täna Eestisse Rootsi kuningas Carl XVI Gustaf ja kuninganna Silvia. Kolmepäevase visiidi avab pidulik tervitustseremoonia Vabaduse väljakul, kus auvalves on ka 14 Järvamaa kodutütart ja noorkotkast.

Tervitustseremoonial kõlavad Rootsi ja Eesti hümn, üles on rivistatud auvahtkond ning Rootsi kuningas asetab pärja Vabadussõja võidusamba jalamile.

Järvamaa kodutütarde juhi Mare Hendriksoni sõnul pääsesid auvalvesse kokku 42 kodutütart ja 42 noorkotkast üle Eesti, Järvamaa sai kutse 14 noorele. "Et tahtjaid oli rohkem, pidime tegema valiku ning valisime igast rühmast ühe noore, kes on oma aktiivsusega hästi silma paistnud. See on meile suur au seal väljas olla," rõhutas Hendrikson.

Kodutütardest on auvalves Grete Roos Albu rühmast, Marta-Luisa Fokejeva Koeru rühmst, Umeli Orav Retla, Kadi-Liis Pitk Aravete, Ronja Juuse Väätsa, Regiina Rõlkov Koigi ning Minna-Mai Kaas Paide Päikese rühmast.

Järva noorkotkaid esindavad Robi Abel ja Martin Sild Paide I rühmast, Jan-Martin Reinberg Retla rühmst ning Raiko Frei, Rasmus Grupmann, Reigo Isakar ja Richard Jukk Türi Huntide rühmast.

Osalemiskutse tuli välisministeeriumilt. Nimelt soovis ministeerium komplekteerida sündmuse puhuks kodutütarde ja noorkotkaste üksused Vabadussõja võidusamba esisele. Tegemist on ajaloolise sündmusega ning organisatsiooni kaasamine mõne riigipea visiidil on esmakordne.

Rootsi kuningapaar külastas Eestit viimati 1992. aasta aprillis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles