Üle poolesaja matkahuvilise kõndisid Kabala risti-põiki läbi

Järva Teataja
Copy
Kabala küla.
Kabala küla. Foto: Elmo Riig / Sakala

Türi vallas Kabalas sai selleaastane südamenädal liikumisaastale vääriliselt tähistatud. Kohalik kultuuri- ja spordiselts, mis on Kabalas tegutsenud üle seitsmeteistkümne aasta, võttis plaani sellise ürituse, mida varem sealkandis korraldatud pole.

Inimesi kutsuti liikuma, mängides matkamängu. Osalejatele vanuselisi ega ka muid piiranguid ei olnud, oodatud olid kõik huvilised, ka väljastpoolt Kabala küla.

Retla-Kabala kooli klassiõpetaja Merit Ossi sõnul oli mängu eesmärgiks liikuda Kabala külas ja selle lähiümbruses ja otsida küsimusi, et lahendada ette antud ristsõna. „Kokku oli võimalik läbida kaksteist punkti, kuhu oli püstitatud punaste lipukestega küsimused. Läbitavad punktid asusid küla keskpunktist umbes nelja kilomeetri raadiuses ja aega nende läbimiseks anti üksteist päeva. Igaüks sai ise valida, kas liikus iga päev natuke või siis soovi korral sai ka ühe pika matkana kõik kaksteist punkti läbida. Et innustada ka lapsi, kes maanteede ääres ja väga pikki distantse üksi ei läbi, oli mängu läbimise tingimuseks vähemalt viie ristsõna vastuse olemasolu,” selgitas ta. Nii said ka väiksemad ja lasteaiaealised lapsed koos peredega mängust osa võtta. „Kohaliku lasteaia ja ka kooli personal olid tublid ja liikusid koos lastega, nii et võimalus mängust osa saada oli kõigil Retla-Kabala kooli Kabala õppekoha õpilastel ja lasteaialastel,” lisas Merit Oss.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles