Keskkriminaalpolitsei küberkuritegude büroo juhiks saab Ago Ambur

Järva Teataja
Copy
Foto: PPA

2. maist juhib PPA keskkriminaalpolitsei küberkuritegude bürood Ago Ambur, kes seni vastutas sama üksuse IT-tehnilise meeskonna töö eest.

Keskkriminaalpolitsei uue juhi ja senise küberkuritegude büroo juhi Oskar Grossi sõnul on Ago Amburil tipptasemel teadmised infotehnoloogiast. „Ago Ambur liitus küberkuritegude uurimise meeskonnaga vahetult pärast selle büroo loomist 2016. aastal ning alates 2018. aastast on ta vastutanud IT-tehnilise meeskonna töö eest. Lisaks väga headele teadmistele IT-valdkonnast, on tal kiire kohanemisvõime, otsustusjulgus ja vajalikud kriminaalpolitseiniku oskused. See kõik aitab kaasa küberkuritegude uurimisele, et küberkeskkond turvalisemaks muuta,“ rääkis Gross.

Ago Amburi sõnul töötab küberkuritegude büroo ka edaspidi selle nimel, et kuritegusid efektiivselt lahendada ja küberkuritegude levikut takistada. „Kuritegude uurimise kõrval tegeleme pidevalt info kogumisega, et tuvastada ohtlikumad küberkurjategijad Eestis ja maailmas laiemalt. Küberkuritegevus on pea alati rahvusvaheline ja siinkohal ei saa alatähtsustada koostööd teiste riikidega, mida peame jätkama. Meid ümbritsev infotehnoloogiaühiskond kasvab plahvatuslikul tempol ning globaalne infovahetus ja teadlikult kogutud info on vajalik, et küberkurjategijaid tabada,“ rääkis Ago Ambur.

Ago Ambur liitus PPAga 2016. aastal, mil ta tuli tööle küberkuritegude büroosse ning 2018. aastast on ta vastutanud tehnilise meeskonna töö eest. Ago Ambur lõpetas 2018. aastal Tallinna Tehnikaülikooli arvutisüsteemide erialal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles