Türil saab näha maailmakuulsale skulptorile pühendatud näitust

Järva Teataja
Copy
Türi kultuurimaja.
Türi kultuurimaja. Foto: Allikas: www.tyri.ee

Türi Kultuurikeskuse fuajees on vaatamiseks seatud Constantin Brâncușile pühendatud näitus. See on fotonäitus maailmakuulsast Rumeenia modernistlikust skulptorist, maalikunstnikust ja fotograafist, kelle skulptuur on müüdud oksjonil maha 29 miljoni euro eest.

Rumeenia skulptor Constantin Brâncuși (1876-1957) oli modernistliku skulptuuri üks alusepanijaid ja Pariisi moodsa kunsti koolkonna üks suurnimedest. Ta töötas suure osa oma loomingulisest elust Pariisis. Tema pärandiks on 1200 fotot ning 215 skulptuuri. Suurim kogu kunstniku töödest on Philadelphia kunstimuuseumil USAs.

2009. aastal müüdi Brâncuși skulptuur "Madame L.R" oksjonil maha 29 miljoni euro eest, mis tollel hetkel oli maailma kõige kallimalt müüdud skulptuur. Filmirežissööril Peter Greenawayl aga valmis eelmisel aastal mängufilm "Jalutades Pariisi", mis räägib kunstniku jalgsirännakust Bukarestist Pariisi.

Türi Kultuurikeskuses koosneb Brancusile pühendatud näitus 22-st stendist ja ühest roll-up'ist. Näituse on koostanud Rumeenia Suursaatkond Eestis.

Näitus jääb vaatamiseks üles kuni 15. maini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles