Türi alustas matkasarjaga

Järva Teataja
Copy
Saunametsa matkarada
Saunametsa matkarada Foto: Facebook: Türi vald

Türi Spordiklubide Liit kutsub liikumisaastal 1. maist kuni 31. oktoobrini külastama ligi sadat sihtpunkti, mis asuvad Türi linnas ja vallas.

Türi Spordiklubide liidu juhatuse esimees Paul Poopuu märkis, et tõuke pikemal perioodil matkasarja korraldada andis nii aastaid tagasi tehtud Ülo Ormuse tänuväärne töö huvitavate paikade kaardistamisel kui ka tänavune liikumisaasta. Nii saigi nüüd, need kaks ühendatud ja Poopuu loodab, et matkasarjas osalejatel on sama vahva huvitavaid kohti avastada, kui oli temal neid kaardile kandes.

„Sõitsin kaarti tehes kõik kohad läbi, mitmeid küll teadsin, kuid põnevat koduvalla avastamist oli ka omajagu," lausus ta.

Kuue kuu jooksul tuleb ligi sajast sihtpunktist avastad vähemalt 33 ja siis pääseb loosikasti. „Ainuüksi linna piiridesse jääb nii 20 vaatamisväärsust ja veidi kaugemad on ühe jalgrattateekonna kaugusel," täpsustas ta.

Matkasarja lõppedes saada hiljemalt 1. novembril avastatud ja külastatud sihtpunktide nimed koos tunnusnumbriga e-postiga Türi spordiklubide liitu aadressile tyrispordiklubi@gmail.com.

Kokku on vaatamisväärsusi ligi sada Lõõlast Kabalani ja Poopuu sõnutsi on neid ka juurde lisandumas.

„Kuna Ülo Ormuse „Türi valla kaunite ja huvitavate paikade" asukohtade originaalmaterjalid ei ole kahjuks enam kätteleitavad, siis on matkasarjas tunnusnumbritega tähistatud need paigad, mida oleme suutnud tuvastada. Kui keegi teab või leiab mõne tähistatud paiga, mida meil kirjas pole, siis saatke palun meile selle tähise nimi ja asukoha koordinaadid. Siis saame ka neid matkasarjas arvestada ja täiendavalt sinna lisada," tegi Poopuu üleskutse.

Et juba matka esimesel päeval lisandusid mõned punktid, tasub pidevalt uueneval kaardil silma peal hoida Türi Spordiklubide Liidu kodulehel. (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles