Orienteerujad konkureerisid maailma paremikuga

Järva Teataja
Copy
Evely Kaasiku MK etapil intervjuud andmas.
Evely Kaasiku MK etapil intervjuud andmas. Foto: Lauri Sild

Orienteerumisspordi suvine rahvusvaheline hooaeg sai alguse rattaorienteerumise Euroopa meistrivõistlustega Portugalis ja orienteerumisjooksu Maailma karikavõistluste etappidega Norras. Mõlemal tippvõistlusel kuulus Eesti koondisse ka Järvamaa orienteerumisklubi JOKA sportlasi.

Orienteerumisklubi JOKA eestvedaja Paul Poopuu andis teada, et orienteerumisjooksu MK etappidel Norras Ostfoldis kuulus koondisse neli meest ja neli naist, sealhulgas järvakad Evely Kaasiku ja Sigrid Ruul. Eelmise aasta Euroopa MV hõbemedali võitja Evely Kaasiku hooaja avastardid näitasid, et hooajaks ettevalmistus on kulgenud hästi ja ta kuulub jätkuvalt maailma parimate naisorienteerujate sekka. MK etapil võisteldi lühi- ja tavarajal ning teateorienteerumises. Oma trupalal, lühirajal tegi Evely väga hea jooksu ja saavutas 4,8 km pikkusel rajal 106 naise seas 13. koha. Vaid väike vääratus raja pikimal etapil kukutas ta esikümnest. Võitis rootslanna Sara Hagström.

Evely enda hinnang oli, et: “Täna oli peamine eesmärk algusest lõpuni keskendunud ja vigadeta jooks teha. Raja pikimal etapil olin raske tõusu otsas ebakindel enda asukohas ja tundsin, et on suur oht veale minna. Aeglustasin tempot ja jooksin mitteoptimaalset trajektoori enda asukoha kinnitamiseks. Õnneks suutsin viga vältida, kuid kaotasin sellega palju aega ja ilusa top10 koha. Eks see jääb ikka natuke sees närima, kuid tegelikult 13. koht on loomulikult super, see on väga hea tagasiside teel MMile. Ja uhke on olla esimene ristita lipuga riigi esindaja lõpuprotokollis, eespool on ainult Põhjamaade ja Šveitsi ehk orienteerumise suurriikide võistlejad”.

Ka tavarajal jõudis Evely Maailma karikavõistluste punktikohale ja saavutas 30.koha. Sigrid Ruuli kohad olid seekord 84. ja 89. koht. Mk etapi lõpetuseks joostud teatevõistlusel kuulusid mõlemad naised Eesti naiskonda, kus Evely jooksis väga tugeva avaetapi ja 37 naiskonna konkurentsis andis teate üle kahekandana napi 40 sekundilise kaotusega. Teises vahetuses tõstis Annika Rihma Eesti koguni kuuendaks. Ankruvahetuses jooksnud Sigrid Ruulil kohta hoida ei õnnestunud ja lõpetati üheteistkümnendana. Kusjuures ametlikus riikide vahelises arvestuse saavutati koguni hinnatav 7. koht, sest orienteerumise tippriikidel oli võimalik välja panna kuni kolm võistkonda.

Rattaorienteerumise Euroopa MV-l Portugalis kuulus W17 vanuseklassi koondisse Anett Liisa Parts, kellele oli see esimene rattaorienteerumise tiitlivõistlus. Täiesti teist tüüpi maastikul võisteldaes saavutas Anett Liisa lühirajal 11. koha ja tavarajal 13. koha. Sprindi võistlusel, mis toimus veidi harjumuspärasemal linnamaastikul, oli ta esikuuiku konkurentsis, et paraku jäi ühes kontrollpunktis märge fikseerimata ja tulemus läks tühistamisele.

Suvine orienteerumishooaeg jätkub nüüd Eesti meistrivõistlustega, kui kehel järjestikusel nädalavahetusel võisteldakse meistrimedalitele sprindis ja sprinditeates ning seejärel lühirajal ja teatejooksudes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles