Teisipäevase Järva Teataja tutvustus

Copy
Foto: Järva Teataja

Teisipäevane Järva Teataja kirjutab:

*«Tööprotsessid Mäeküla teenindusjaama avamiseks ei ole kunagi seiskunud, meil on sellega seoses suured plaanid ja nii mõndagi jääb tarbijale üllatuseks,» ütles Terminal Oili juhatuse liige Raido Raudsepp.

Väärikas vanuses tööstushoone, kunagise meierei renoveerimine ja Terminalile omase moodsuse ühildamine on Raudsepa sõnul põnev proovikivi. Üldjoontes jätkab Terminal Oil oma tarbijate hästi omaks võetud kontseptsiooni.

Ettevõtte soov on kujundada ajalooline hoone moodsate värskendustega teenindusjaamaks, kus kõigil teelolijail oleks põhjust peatuda. Olgu selleks mistahes kütuseliigi tankimine või muu olulise teenuse tarbimine.

*Kui nii korraldatud talgute hulga kui ka osalejate suhtarvu poolest on Järvamaa võrdluses teiste maakondadega enam-vähem keskel, siis käis talgutel hinnanguliselt 5,9 protsenti järvalastest. Ainult Saaremaal oli osalus aktiivsem.

Talguliste arvud näitavad siiski üksnes suurusjärku. Igal aastal on neid, kes ametlikult oma talgut ei registreeri, kuid teevad tööd sellegipoolest. Ka seisab osa talguid alles ees ja nende kohta andmed veel puuduvad. Talguid saab märkida «Teeme ära!» kaardile ja neist osa võtta veel järgmise nädala lõpuni.

Talgupäeva «Teeme ära!» eestvedaja Henrik Raave hinnangul ettevõtmine õnnestus. «Staapi kogunes päeva jooksul tohutu hulk toredaid infokilde, ülevoolavaid emotsioone ja ägedaid leide väga eriilmelistelt talgutelt igast Eestimaa nurgast,» lausus ta.

*Esimesed õpilasmaleva rühmad alustavad Järvamaal tööd juuni keskpaigas, kuid ettevalmistused malevate tegevuseks käivad hooga kõigis omavalitsustes. Avalduste vastuvõtt nii Järva valla, Paide linna kui ka Türi valla malevasse on praeguseks lõppenud, kuid rühmade kokkupanek alles kestab.

Paide linna suvisesse noortemalevasse algas kirjapanek aprilli teises pooles ja lõppes 3. mail. Malev on mõeldud 13–18aastastele noortele, kes teevad tööd neljas rühmas.

Paide avatud noortekeskuse juhataja Reima Nõmmik ütles, et Paide linna noorte töömalevas on kohti 55, aga avaldusi laekus 88.

Türi valla õpilasmalevas saab tänavu tööd vähemalt 78 noort alates 13. eluaastast. Maleva tegevust korraldava Türi lastekaitse ühingu eestvedaja ja Türi noortekeskuse noortejuht Erika Teras sõnas, et lisanduda võib veel kümmekond kohta. Kõik sõltub sellest, kuidas on korraldatud Türi rannas tegutsevate rühmade tegevus. Avaldusi tuli veidi rohkem, kui on kohti – 90.

Järva vallas kestis õpilasmalevasse avalduste esitamine eilseni. Tänavu tegutseb 11 rühma ja tööd jagub 128 noorele. Maleval on kaks vahetust: 16.–30. juunini ja 7.–18. augustini.

*Laupäeval Pärnumaal Jõulumäel peetud murdmaajooksu Eesti meistrivõistlustel krooniti meestest Eesti meistriks Türilt pärit Olavi Allase.

Meeste nelja kilomeetri distantsil õnnestus Olavi Allasel (Tartu SS Kalev) kaitsta eelmise aasta võitu ajaga 12:00. Kergejõustiklastele pakkus kõva konkurentsi triatleet Johannes Sikk (triatloniklubi 21CC), kes teenis hõbemedali tulemusega 12:06. Pronksmedali sai kaela Deniss Šalkauskas (TÜASK) ajaga 12:09.

Olavi Allase täpsustas, et sel distantsil võitis ta oma kolmanda meistritiitli, aga kokkuvõttes on see tal juba kümnes Eesti täiskasvanute individuaalne meistritiitel.

Allase selgitas, et männimatsaaluse liivasel jooksurajal jooksid mehed kilomeetrist ringi ja kaks korda poolteisekilomeetrist ringi. «Teadsin, et murdmaajooks sobib mulle. Nädala alguses hästi õnnestunud Viljandi järve jooks andis enesekindlust, et liigun maastikul hästi, ja kuna Eestri meistrivõistlustel oli distants kolm korda lühem kui Viljandis, siis teadsin, et see on mu tugev külg,» lausus ta.

Märksõnad

Tagasi üles