ERR-i kanalid lülituvad Eurovisiooni lainele

Järva Teataja
Copy
Eurovisiooni lauluvõistluse logo
Eurovisiooni lauluvõistluse logo Foto: Wikipedia

Liverpoolis toimuvast Eurovisiooni lauluvõistlusest saab sel nädal osas nii ERR-i telekanalite kui ka veebi vahendusel. Poolfinaalid toimuvad 9. ja 11. mail, suur finaal 13. mail kell 22.00.

Maailma suurim lauluvõistlus kulmineerub sel nädalal kolme suurejoonelise võistluskontserdiga – teisipäeval ja neljapäeval toimuvad poolfinaalid ja laupäeval finaal. Eestit esindav Alika astub looga „Bridges“ võistlustulle neljapäeval, 11. mail.

Eurovisiooni lauluvõistluse poolfinaalide otseülekanne algab mõlemal päeval kell 22.00 telekanalites ETV ja ETV+, ERR.ee portaalis ja Jupiteris. Finaali ülekandega liitub laupäeval kell 22 ka ETV2, kus lauluvõistlust saab jälgida koos eesti viipekeele tõlkega.

Vahetult enne finaali, laupäeval kell 21.35 toob ETV ekraanile erisaate „Kuidas valmistutakse Eurovisiooniks Liverpoolis“, ETV+ kanalil alustab saade kell 21.25. Läbi võistlusnädala vahendab Liverpooli melu ja ettevalmistusi "Ringvaade".

Eestit esindavast Alikast on valminud ka portreesaade, mida järele saab vaadata Jupiterist. ETV+ tutvustab Alikat erisaatega teise poolfinaali eel neljapäeval.

Tänavu otsustab poolfinaalidest edasipääsejad rahvahääletus, Eesti televaatajad saavad hääletada teises poolfinaalis. Võitja selgitamiseks finaalis kaasatakse lisaks telehääletusele ka rahvuslike žüriide tulemused. Eesti nimel annab sel aastal punkte FC Liverpoolis mänginud jalgpallur Ragnar Klavan.

Eesti Rahvusringhääling teeb ka sel aastal koostööd Eesti Viipekeele Seltsiga, et maailma suurim lauluvõistlus oleks ligipääsetav vaegkuuljatele. Jupiteris on juba praegu vaatamiseks välja pandud 37 tänavust võistluslugu koos eesti viipekeele tõlkega ja tõlke saavad ka kõik kontsertide ülekanded. 9. ja 11. mail toimuvaid poolfinaale saab koos eesti viipekeele tõlkega jälgida otseülekandes Jupiteris, finaali otseülekannet 13. mail vahendab tõlkega lisaks Jupiterile ka ETV2.

Uudised, galeriid, ülekanded: eurovisioon.err.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles