„MasterChef Eesti“ võitja Jana julgustab uusi osalejaid: see saade võib olla suurepäraseks hüppelauaks

Järva Teataja
Copy
«MasterChef Eesti» esimese hooaja võitja Jana Guzanova .
«MasterChef Eesti» esimese hooaja võitja Jana Guzanova . Foto: Erakogu

​„MasterChef Eesti“ esimese hooaja võitja Jana Guzanova julgustab kõiki kokandushuvilisi kandideerima teise hooaja saatesse, kuna seal osalemine võib kujuneda suurepäraseks hüppelauaks täiesti uutesse ettevõtmistesse.

Jana võitis läinud aastal MasterChefi Eesti esimese tiitli ja sellega kaasnenud 10 000 euro suuruse auhinnaraha. Kuigi tagantjärele peab Jana saates osalemist enda jaoks ainuõigeks otsuseks, tunnistab ta, et saatesse mineku otsus ei sündinud sugugi kergelt.

„Olgem ausad, ka mina pidasin iseendaga dialoogi ja mõtlesin: no mida ma sinna saatesse ronin, on mul seda vaja, ma ei oska nii hästi süüagi teha, vahel ainult õnnestub midagi. Lisaks veel ka mitmed teised kahtlevad ning enesekindlust õõnestavad mõtted. Aga õnneks jäi selles vestluses võidukaks teine hääl ning viis mind saates isegi üsna kaugele,“ meenutab Jana.

Tema sõnul on oluline teada, et lõpptulemus ei olegi kõige tähtsam, sest tegelikult õpib inimene end iga saatega paremini tundma, rääkimata sellest, et oluliselt paraneb nii söögitegemise oskus kui pingetaluvus.

„Iga saade on kui kokanduse kiirkursus - sa pead adapteeruma ajalimiidi ja etteantud toorainega ning alles siis näed sa päriselt, milleks sa võimeline oled või ei ole.

See saade võib olla sulle suurepäraseks hüppelauaks, kui sa tunned, et kokandus ning kokandusega seonduv on sinu südameasi. Mul on siiani raske uskuda, et peale saadet on mulle antud platvorm, kus saan olla eestkõneleja toidu jätkusuutlikkuse teemal ning korraldada eraõhtusööke ja muid toiduga seonduvaid üritusi. Kodus nelja seina vahel oma köögis süüa tehes sellist läbimurret areenile on väga keeruline ette kujutada – „MasterChef“ saade aga annab sulle selle võimaluse,“ on Jana kindel.

Ühtlasi kavatseb Jana kaasa elada „MasterChef Eesti“ teisele hooajale, mis jõuab Inspira kanali eetrisse juba sel sügisel.

Hetkel on võimalik kõigil hobikokkadel ja kokandushuvilistel kandideerida „MasterChef Eesti“ teise hooaja saatesse veebilehel www.masterchef.ee.

Juba mais toimuvad Tartus ja Tallinnas avalikud eelvoorud saatesse pääsemiseks:

  • Laupäeval, 20. mail ja pühapäeval, 21. mail toimub avalik eelvoor Tallinnas

  • Laupäeval, 27. mail toimub avalik eelvoor Tartus.

„MasterChef Eesti“ pärjati hiljutisel Eesti Filmi- ja Teleauhindade (EFTA) galal Eesti parima meelelahutussaate auhinnaga. Ühtlasi kerkis „MasterChef Eesti“ läinud sügisel lühikese ajaga Inspira kanali kõige vaadatuimaks saateks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles