Järved said 25 000 haugi võrra rikkamaks

Järva Teataja
Copy
Foto: Järva vald

​Eelmise nädalal jõudis Järva-Jaani tehisjärve ja Väinjärve äärde auto, kust tõsteti välja kaks anumat koos 25 000 haugivastsega, et need vette lasta. Asustamise eesmärk on tugevdada järvede haugipopulatsiooni.

Eelmisel aastal läbiviidud uuringus selgus, et kõige rohkem oleks vaja suurendada haugipopulatsiooni just Järva-Jaani tehisjärves ja Väinjärves, kuhu mai alguses toodigi haugivastsed. Väinjärv sai 20 000 ning Järva-Jaani 5000 vastse poolest rikkamaks.

Kõigepealt valati kalakesed tünnidesse ning kontrolliti temperatuuri, et nad kohe soojuse erinevuse tõttu ehmatust ei saaks ning uue keskkonnaga ikka kohaneks. Seejärel hakkasid kalamehed järk-järgult vastseid vette laskma ning paadiga tehti selleks ring Väinjärvele peale. „Paneme need madalatesse ning roostikuga kohtadesse, sest haug üldiselt otsib sellist elukeskkonda," selgitas Järva-Jaani kalastusklubi eestvedaja Rauno Pukk ja lisas, et kõige rohkem kalu läks Preedi soppi, sest sealt saavad nad ilusti ülejäänud järve osadesse liikuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles