Koeru hooldekeskus väärtustab töötajaid, kuid neid on ikka puudu

Eva Klaas
, reporter
Copy
Koeru hooldekeskuse sihtasutuse juhatuse liige Terje Teder sõnas, et neil on supertöötajate kollektiiv. Samuti motivatsioonipakett, mis sisaldab nii rohkelt ühisüritusi, koolitusi kui ka näiteks kaugemalt käijate võimalustega arvestamist. Siiski on hooldustöötajatest puudu ja nende leidmiseks peab pingutama.
Koeru hooldekeskuse sihtasutuse juhatuse liige Terje Teder sõnas, et neil on supertöötajate kollektiiv. Samuti motivatsioonipakett, mis sisaldab nii rohkelt ühisüritusi, koolitusi kui ka näiteks kaugemalt käijate võimalustega arvestamist. Siiski on hooldustöötajatest puudu ja nende leidmiseks peab pingutama. Foto: Dmitri Kotjuh

Koeru hooldekeskus on Eestis üks suurimaid ööpäev ringi sotsiaalteenuseid ja samal ajal ka terviseteenuseid osutavaid asutusi. Koerus on teenustel üle 210 inimese, lisaks 24 inimest Paide Mündi üksuses. Koeru hooldekeskuse sihtasutuse juhatuse liige Terje Teder sõnas, et oleks rohkemgi, kui ruumi ja muid ressursse jaguks, kohtadele on järjekord.

Nagu teised hoolekandeasutused, valmistub ka Koeru hooldekeskus 1. juulist rakenduvaks hooldusreformiks. Samuti seisab ees omandireformi muudatus: hooldekeskus on üle minemas riigilt omavalitsustele. «Vajadus hooldekoduteenuse järele on tohutu,» sõnas Teder.

Koeru hooldekeskus osutab üldhooldusteenust, kusjuures pöörab suurt tähelepanu Alzheimeri ja dementsuse sündroomiga inimestele, kelle tarvis on eraldi osakond, kuid ka erihoole­kandeteenust intellektipuude, psüühiliste haiguste ja liitpuuetega inimestele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles