Järvamaa orienteerumismeistrid selgusid Paide linnamaastikul

Järva Teataja
Copy
Koolinoorte valikorienteerumise start Paides
Koolinoorte valikorienteerumise start Paides Foto: Paul Poopuu

Järvamaa meistrid valikorienteerumises selgusid Paide linnamaastikul. Rajameistri Raul Laas ja Anu Pallon olid orienteerujaile linnamaastikule paigutanud 20 kontrollpunkti, mille läbimiseks oli kontrollaeg 1 tund.

Paul Poopuu Orienteerumisklubist JOKA andis teada, et võistlus ise oli kaheosaline. Nimelt ennelõunal startisid koolinoored ja selgusid parimad neljas erinevas klassirühmas. Õhtupoolikul läksid rajale kõik ülejäänud huvilised, et selgitada Järvamaa valikorienteerumise meistrid, kusjuures absoluutarvestusse läksid ka koolinoorte võistluse individuaaltulemused.

Meeste arvestuses oli medaliheitlus väga tihe ja koguni 20 meesvõistlejat läbis ühe tunni jooksul 20 KP-d ja otsustavaks sai nende läbimise kiirus. Võitjaks ja Järvamaa meistriks krooniti Maarius Kotsulim, Türi Spordikool ajaga 39.30, järgnesid Henri Perillus Türi ÜG 40.17 ja Raiko Alliksaar Paide G/Järva vald 40.57. Ka naiste parimad suutsid läbida kõik kontrollpunktid ettenähtud kontrollaja piires ja otsustavaks sai õnnestunum teevalik ning raja läbimise kiirus. Võitis Hanna Arulepp Paide G, aeg 51:06. Järgnesid Mariliis Aren Türi 54.28 ja Aili Piirak JOKA 61.30. Naiste N50 vanuseklassis võitsid meistrivõistluste medalid Ester Marjapuu Türi 18 KP-d, aeg 44.55, järgnesid Rita Ojala Türi 18 KP-d 56.12 ja Tiina Kivimäe Paide 15 KP-d. Meeste M50 vanuseklassi esikolmiku suutis samuti kontrollaja piires läbida kõik KP-d ja kiireim oli Ain Nemvalts Paidest, aeg 42.58, järgnesid Gert Saamann Türi 44.06 ja Margus Marrandi Türi 45.22.

Koolinoorte võistluse parimateks olid: 1-5 kl. tüdrukud Annaliisa Aren Türi PK, Helene Katreen Osula ja Emili Käonurm Paide HPK; 1-5 kl. poisid Hardi Arulepp, Henri Veeberg ja Christofer Valang kõik Türi PK; 6-7 kl. tüdrukud Heili Alljärv Türi PK, Jete-Eliise Eding ja Kendra Siimon Paide HPK; 6-7 kl. poisid Rasmus Eelsaar ja Kaur Vilpuu ning Andre Triisa ja Romet Sarnik kõik Paide HPK; 8-9kl. tüdrukud Laura Juhanson Paide PHK; 8-9 kl. poisid Jasper Alla ja Mart Kõnno ning Joosep Pern ja Kris Mario Ortikova kõik Paide HPK; 10-12 kl. tüdrukudHanna Arulepp, Annika Nemvalts paide G ja Õnne Liis Lippand Türi ÜG; 10-12 kl. poisid Henri Perillus Türi ÜG, Raiko Alliksaar paide G ja Artur soo Türi ÜG.

Kokku oli Paide linnamaastikul orienteerumise põnevust proovimas üle 200 võistleja.

Orienteerumiskevade järgmise sündmusena toimub teisipäeval, 16. mail, ülemaailmse orienteerumispäeva üritus Türi kesklinna pargis, kus saab oma kaardiga liikumise oskusi proovida Türi parkides, rannaalal ja tänavatel. Orienteerumispäevast on võimalik osa saada kella 8.15 kuni 18.00-ni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles