Paide ootab ettepanekuid aumärkidele

Järva Teataja
Copy
Paide linna vapimärk
Paide linna vapimärk Foto: paide.kovpt.ee

Sellest nädalast saab teha ettepanekuid Paide linna aukodaniku nimetuse ja linna vapimärgi andmiseks.

Ettepanekuid saavad teha kõik soovijad Paide linna e-teeninduskeskkonnas SIIN või paberkandjal, tuues oma ettepaneku koos põhjendusega linnavalitsuse Pärnu tänav 3 hoone valvelauda.

Kandidaatide esitamise tähtaeg on 1.06.2023.

Linna aukodaniku tiitel ning vapimärk on Paide linna kõrgeimad autasud, mis antakse linnavolikogu otsusega. Taotlusi menetleb ning autasude saajad valib selleks moodustatud linnavolikogu komisjon. Tunnustused antakse traditsiooniliselt üle linna sünnipäeval 30. septembril.

Aukodaniku nimetus antakse füüsilisele isikule erilise austusavaldusena Paide linnale osutatud väljapaistvate teenete eest. Aukodaniku nimetuse võib omistada ka postuumselt.

Vapimärk antakse füüsilisele isikule Paide linnale osutatud teenete eest.

2022. aastal sai Paide linna aukodanikuks Paidest pärit triatleet Ain-Alar Juhanson, kes veab eest ka tänavust Paide-Türi rahvajooksu. Vapimärgi pälvisid Järvamaa Haigla ämmaemand Aiki Mäekivi pikaajalise ja tulemusliku töö eest Järvamaa Haigla sünnitusosakonnas ning Hillar Hanssoo põhikooli õpetaja ja endine õppealajuhataja Marje Tänav suure panuse eest Paide linna haridusellu.

Varasemalt linna aukodaniku nimetuse ja vapimärgi saanute nimekiri on leitav SIIN.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles