Suurpeo korraldajad kaasavad vabatahtlikke

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Tallinn, Estonia, 6th July, 2019: people in traditional clothing in streets of Tallinn walking towards song festival grounds during a festival called ‘laulupidu’ held every 5 years
Tallinn, Estonia, 6th July, 2019: people in traditional clothing in streets of Tallinn walking towards song festival grounds during a festival called ‘laulupidu’ held every 5 years Foto: Katiekk/Shutterstock

13. noorte tantsu- ja laulupeo meeskond ootab oma ridadesse vabatahtlikke ja rohesaadikuid, kes saavad aidata kaasa peo sujuvamale toimumisele ning on esinejatele-külalistele abiks erinevate küsimuste lahendamisel.

Kui vabatahtlikel on väga erinevaid töölõike nii peoaladel kui ka rongkäigu korraldamisel, siis rohesaadikute ülesanne on aidata kaasa rohelisema laulupeo toimumisele.

Eesti laulu- ja tantsupeo sihtasutuse juht Margus Toomla ütles, et sel aastal on loodud mitmeid tegevusi keskkonnahoidlikumaks peokorralduseks. "Oleme võtnud eesmärgiks koguda peoaladel tekkivaid jäätmeid liigiti ja vähendada pudelijookide tarbimist pakkudes inimestele kraanivett. Lisaks pakutakse sel suvel laulu- ja tantsupeol toitu ainult korduskasutatavatelt nõudelt, mis on samuti väga suur samm puhtama keskkonna poole," loetles Toomla. "Selleks, et pidulised saaks nende uuendustega kaasa minna, leiaks üles nõude tagastamiste kohad ja jäätmepunktid, paneme kokku eraldi vabatahtlike ehk rohesaadikute meeskonna."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles