Naisorienteerujad jätkasid Eesti meistrivõistlustel medalikursil

Järva Teataja
Copy
Hõbedane JOKA naiskond Sigrid Ruul, Anett Liisa Parts ja Evely Kaasiku.
Hõbedane JOKA naiskond Sigrid Ruul, Anett Liisa Parts ja Evely Kaasiku. Foto: Paul Poopuu

Nädal pärast orienteerumisjooksu Eesti meistrivõistlusi sprindidistantsil joosti meistrimedalitele lühirajal ja teateorienteerumises.

Orienteerumisklubi JOKA eestvedaja Paul Poopuu andis teada, et võistlused toimusid Võru vallas Kärgula lähistel enam kui 400 orienteeruja osalusel, kusjuures naiste lühirajal kaitses eelmise aasta tiitlivõitu ja kordas nädala tagust sprindiraja võitu Evely Kaasiku.

Naiste põhiklassi 5,4-kilomeetrisel rajal näitas ta veenvalt oma ülekaalu 23 konkurendi ees nii füüsiliselt kui tehnilises soorituses. Võiduaja 33.50 juures edestas ta hõbemedalisti Margret Zimmermanni (OK Kape) ja pronksmedalisti Laura Joonast (OK Võru) enam kui viie minutiga. Kuuenda kohaga lõpetas JOKA orienteeruja Sigrid Ruul.

Evely Kaasiku ise nentis, et ta ei saa oma jooksuga kuidagi eriti rahul olla. „Eesti meistriks tulemiseks oli see küll piisav, aga soorituse hindeks ei pane rohkem kui seitse palli kümnest. Olen pärast mulluseid Euroopa meistrivõistlusi Rakveres treeninud ja võistelnud valdavalt Soomes eesmärgiga olla oma parimas vormis tänavustel MM-võistlustel Šveitsis. Seetõttu olen Eesti metsadest ja maastikest pisut “võõrdunud,” põhjendas ta. „Aga suuremaid vigu õnnestus vältida ja uus maastik pakkus palju põnevust.”

Meeste eliitklassi 7 km ja 20 kontrollpunktiga rajal tegi hea jooksu Raiko Marrandi, kes saavutas 39 mehe heitluses kaheksanda koha. Võitis Kenny Kivikas OK Ilves.

Nädalatagust kaksikvõitu kordasid ka JOKA N14 tüdrukud, kuid seekord oli lõppjärjestus vastupidine. Meistriks tuli Anett Liisa Parts ja hõbeda võitis Anna Mia Atonen. Samas vanuseklassis saavutas üheksanda koha Kaisa Kallas. Noorteklassides väärivad veel märkimist noormeeste M 16 klassis Kerto Kaasiku seitsmes koht ja M18 klassis Raiko Alliksaare kümnes koht.

Naisveteranide N60 klassis võitis hõbemedali Kersti Kaasiku ja N40 klassis pronksmedali Helle Hallik. Meeste M40 klassis saavutas Tiit Tähnas neljanda koha ja Kaarel Kallas kaheksanda koha.

Võistluste teisel päeval selgusid Eesti meistrid orienteerumise teatejooksudes, kus stardijoonele rivistusid 29 kolmeliikmelist meeskonda ja 18 naiskonda.

Paul Poopuu avaldas, et naiskondade seas võis eeldada, et eelmise aasta võitja OK Võru suurimaks konkurendiks saab neljal varasemal aastal hõbedal olnud JOKA naiskond, kellel ankruvahetuses Eesti koondise esinumber Evely Kaasiku ja teises vahetuses esmakordselt nii vastutusrikkas rollis alles 14-aastane Anett Liisa Parts.

„Pärast avavahetuse kindlat võitu JOKA Sigrid Ruuli poolt ja Anett Liisa Partsi südikat teist vahetust, kust ta tuli teatevahetusse kolmandana, vaid kahe minutise kaotusega liidriks tõusnud Põlva Kobrase naiskonnale, tundus, et Evely Kaasikule on võit vaid vormistamise küsimus. Kuid läks teisiti – OK Põlva Kobrase ankrunaisena tegi suurepärase jooksu Annika Rihma, kes ei lasknud ühtegi konkurenti lähemale ja lõpetas kindla eduga,” kirjeldas ta. „Evely Kaasiku ei saanud seekord oma tööd kaardiga kuidagi sujuma, mistõttu tegi lisaks väiksematele ebakindlustele ka ühe suurema vea ja nii pidi JOKA naiskond viiendat aastat järjest leppima hõbedaga. Pronksmedalid jäid tiitlikaitsja OK Võrule.”

Meeste teatejooksus võttis OK Võru kümnenda järjestikuse meistritiitli. Järgnesid Värska OK Peko ja Rakvere OK. Orienteerumisklubi JOKA meeskond Raiko Marrandi, Kaarel Kallas ja Tiit Tähnas püsis kogu võistluse esikümne heitluses ja lõpetas kaheksanda kohaga.

Orienteerumishooaeg jätkub nädalavahetusel Järva- ja Raplamaa meistrivõistlustega. Kuu lõpus on Balti riikide koondised selgitamas meistreid ja koondisse kuulub ka mitmeid JOKA orienteerujaid. (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles