Noored ratsanikud panid end kolmevõistluses proovile

Järva Teataja
Copy
Marii ja Elina.
Marii ja Elina. Foto: Anu Laanet

Nädalavahetusel toimus Koordi Tallides, Kirisaare külas kolmevõistlus ratsutamises ,,Koordi Karikas 2023”.

 

Anu Laanet Järvamaa ratsaspordi klubist andis teada, et kaheks päevaks oli kohale tulnud 26 võistlejat üle Eesti ja ka naaberriigist Soomest oli esindatud kaks võistlejat.

Järvamaa esindajatest oli võistlustules viis võistlejat, võisteldi kahes klassis CCN 70 ja CCN 90. Võistlustel autasustati viite parimat võistlejat.

Kõrgemas klassis saavutas esikoha ja Koordi Karika 13aastane Roosna-Alliku koolis õppiv tütarlaps Marii Soosalu hobusel Ellux. „Marii oli peale esimest ala, koolisõitu, viiendal kohal. Takistussõidus läbiti parkuur ilma vigadeta ja tänu selle tõusti kolmandale kohale. Punktivahe eelvõistlejatega oli nii väike, et krossis enam eksimusi ei tohtind teha. Ja nii oligi, Marii läbis krossi ilma vigadeta. Temast ees oleval esimese ja teise koha omanikel tuli siiski maastikusõidus alla anda ja oma kohad loovutada,” kirjeldas Laanet.

Madalamas sõidus saavutas auhinnalise viienda koha Järva-Jaani Gümnaasiumi õpilane Elina Ilusk hobusel Lakaja. „Esimese päeva lõppedes peale kahte ala tõusis võistluspaar seitsmendale kohale. Viimane ala tõstis nad mitu kohta ülespoole.”

Selle ala Koordi Karika võit läks Tartu.

Kolmevõistlus koosneb kolmest alast koolisõit, takistussõit ja kross ehk maastikusõit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles