Algklassilaste koolikotid kaaluvad lubatust rohkem

Eva Klaas
, reporter
Copy
Paide Hillar Hanssoo põhikoolis kaaluti koolikotte eelmisel kolmapäeval. Pildil on esiplaanil üleeestilise õpilasomavalitsuste liidu esindaja Saskia Metsallik ja kolmanda klassi tüdruk Viktoria, kelle kotti parajasti kaalutakse.
Paide Hillar Hanssoo põhikoolis kaaluti koolikotte eelmisel kolmapäeval. Pildil on esiplaanil üleeestilise õpilasomavalitsuste liidu esindaja Saskia Metsallik ja kolmanda klassi tüdruk Viktoria, kelle kotti parajasti kaalutakse. Foto: Dmitri Kotjuh

Eelmisel nädalal kaaluti ja mõnes koolis veel lähiajal kaalutakse algklassiõpilaste (I–IV klass) koolikotte. Kampaaniat veab Eesti õpilasesinduste liit juba neljandat korda. Koolikottide kaalumine Paide Hillar Hanssoo põhikoolis näitas, et need kipuvad olema raskemad, kui tohiks.

Kuigi täpsed tulemused pole veel selgunud ja mõnes koolis seisab kaalumine alles ees, on uuringud näidanud, et see on üldine probleem.

Kampaania eesmärk on vähendada ülekaalus koolikottide protsenti, tuletades meelde, et koolikott ei ole iluese, vaid praktiline vahend, mille ostmisel tuleb jälgida kaalu ja ergonoomsust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles