Emadepäeva üllatuskülalised tõid ootamatu teate

Maarit Nõmm
, Järva Teataja reporter
Copy
Järvamaa aasta ema Kirsika Ilmjärve pere: poeg Kristjan (vasakult), tütar Saara, pereisa Keio, tema kukil poeg Frank, pereema Kirsika ja tütar Kristiine.
Järvamaa aasta ema Kirsika Ilmjärve pere: poeg Kristjan (vasakult), tütar Saara, pereisa Keio, tema kukil poeg Frank, pereema Kirsika ja tütar Kristiine. Foto: Dmitri Kotjuh

Kui Koeru sädeinimene ja nelja lapse ema Kirsika Ilmjärv nägi emadepäeva hommikul oma koduväravasse mitut autot korraga parkimas, ei teinud ta sellest eriti väljagi – seda juhtub päris tihti, sest Kirsikal on suur pere.

Isegi siis, kui õue astus tema õde, Naiskodukaitse Järva ringkonna esinaine Kerlin Tealane, polnud selles midagi erilist, sest Kerliniga pidi ta nagunii sel päeval kohtuma. Aga Kerlin oli pidulikus vormis, tema selja tagant ilmusid välja veel Järva maleva pealik Kuido Pettai, Järva vallavanem Toomas Tammik ja isegi press. «Sellist üritust ma küll ei plaaninud!» jõudis Kirsika oma hämmelduses mõelda. Emadepäevaks oli ta külla kutsunud üksnes oma neli õde peredega ja muidugi ema.

Kirsika, endine Naiskodukaitse Järvamaa ringkonna esinaine, sai aga õe Kerlini süles nukku nähes peatselt aru, milleks selline esinduslik delegatsioon pühapäeva hommikul tema koju oli tulnud. Ta on valitud Järvamaa aasta emaks. «Mis te minuga teete! Ma olen ju ise viis korda aasta emasid ja isasid samamoodi üllatamas käinud!» suutis ta imestusest öelda. Enne õnnitlusi ja kallistusi vastu võtma asudes kallistas Kirsika kõvasti oma ema Karinit, kes oli saabunud õuele koos tähtsate külalistega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles