Teisipäevase Järva Teataja tutvustus

Copy
Foto: Järva Teataja

Teisipäevane Järva Teataja kirjutab:

* Kui Koeru sädeinimene ja nelja lapse ema Kirsika Ilmjärv nägi emadepäeva hommikul oma koduväravasse mitut autot korraga parkimas, ei teinud ta sellest eriti väljagi – seda juhtub päris tihti, sest Kirsikal on suur pere. Isegi siis, kui õue astus tema õde, Naiskodukaitse Järva ringkonna esinaine Kerlin Tealane, polnud selles midagi erilist, sest Kerliniga pidi ta nagunii sel päeval kohtuma. Aga Kerlin oli pidulikus vormis, tema selja tagant ilmusid välja veel Järva maleva pealik Kuido Pettai, Järva vallavanem Toomas Tammik ja isegi press. «Sellist üritust ma küll ei plaaninud!» jõudis Kirsika oma hämmelduses mõelda. Emadepäevaks oli ta külla kutsunud üksnes oma neli õde peredega ja muidugi ema. Kirsika, endine Naiskodukaitse Järvamaa ringkonna esinaine, sai aga õe Kerlini süles nukku nähes peatselt aru, milleks selline esinduslik delegatsioon pühapäeva hommikul tema koju oli tulnud. Ta on valitud Järvamaa aasta emaks.

* Kuigi lilli on Kirna mõisapargis saanud imetleda juba nädalapäevad, võis eelmist nädalavahetust pidada tinglikult neljanda Kirna tulbifestivali ametlikuks avamiseks. Suviselt soojad päikeselised päevad tõid juba festivali avatundidel mõisaparki sadu ja sadu lille­ilust huvitatud inimesi ning autode voorimine kestis pühapäeva õhtuni. Kirna mõisa peremees Reimo Lilienthal sõnas laupäeva pärastlõunal, et festivali algus on sujunud. Tõsi, Kirna mõisa alumine, 300 kohaga parkla kippus tasahaaval autosid täis saama, kuid ka sellele oli mõisapere mõelnud, olles eelnevalt valmistanud ette ka ülemise, pargi taga asuva parkla.

* Kui Paide tehisjärve rannaala talgutega tõmmati tänavu joon alla kaasava eelarve raha eest kavandatud töödele, siis nüüd sai liivaala laiendus uue hoo sisse kohalike ettevõtjate toel. Teisisõnu tuli kogukond linnale raskel ajal appi.

* Eelmisel nädalal kaaluti ja mõnes koolis veel lähiajal kaalutakse algklassiõpilaste (I–IV klass) koolikotte. Kampaaniat veab Eesti õpilasesinduste liit juba neljandat korda. Koolikottide kaalumine Paide Hillar Hanssoo põhikoolis näitas, et need kipuvad olema raskemad, kui tohiks.

* Koos kevadega on tasapisi hakanud ärkama ka seni letargilisse unne vajunud loodus. Kõik läheb roheliseks, linnud saabuvad kaugetelt maadelt tagasi, lilled hakkavad õitsema, loomad ärkavad. Kevadine päike on juba paistnud mitu nädalat järjest ja äratabki oma soojusega elusolendeid talveunest. Teiste hulgas on ilma uudistamas need, keda paljud looduses kohata ei tahagi – roomajad.

* Türil Tolli metsa spordiradadel eelmise kolmapäeva õhtul joostud sarja «Türi maraton 2023» teine etapp lisas osalejate kontodele rohkelt kilomeetreid, et suve lõpuks maratonidistants kokku saada. Peakorraldajad Vadim Gritšenko ja Vello Lillipuu võisid rõõmustada, sest ilm oli nende poolt. «Kes veel vähegi kõhkles, siis kena kevadõhtu andis kindlasti tõuke metsaradadele jooksma tulla,» ütles Gritšenko.

Märksõnad

Tagasi üles