Peole! Noorte laulu- ja tantsupeole pääsenute nimekiri sai kokku

Järva Teataja
Copy
Laulu- ja tantsupeo neidudekooride maakondlik eelproov Türil
Laulu- ja tantsupeo neidudekooride maakondlik eelproov Türil Foto: Dmitri Kotjuh

XIII noorte laulupeo maakondlikud eelproovid on läbi ja kunstiline toimkond valis välja koorid ja orkestrid, kes 2. juulil laulukaare all üles astuvad. Kokku on sellesuvisele suurpeole tulemas ligi 800 kollektiivi ligi 25 000 koorilaulja ja orkestrandiga.

Laulu- ja tantsupeo maakondlik kuraator Eva Linno andis teada, et peole pääsenute hulgas on koguni 55 Järvamaa kollektiivi. Järvamaa kõik koorid, orkestrid, tantsijad, võimlejad ja rahvapillikollektiivid, kes soovisid peol osaleda, on pääsenud XIII noorte laulu- ja tantsupeole! Lihtsalt imeline!," teatas ta. 

XIII noorte laulupeo kunstiline juht Pärt Uusberg väljendas siirast rõõmu, et pikk maakondlike eelproovide kadalipp, mis algas juba jaanuaris, on tänaseks edukalt läbitud. “Mulle isiklikult pakkusid need proovid väga palju ilu ja rõõmu. Osalesin ise paljudes eelproovides ja mulle tundus, et repertuaar oli väga kuulamapanev ja vägagi hästi omandatud,” väljendas kunstiline juht oma heameelt pingelise tööperioodi lõpul. “Nüüd on jäänud veel vaid viimane väike ootus, et kaare all juba umbes pooleteist kuu pärast taas kord kohtuda ja kõik üheskoos tehtud töö vilju nautida,” sõnas Pärt Uusberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles