Arvamusfestivali eestvedaja: Eelsündmused on meile väga olulised

Järva Teataja
Copy
Festival tuleb ka seekord Tartu tänaval, mis autodele suletakse.
Festival tuleb ka seekord Tartu tänaval, mis autodele suletakse. Foto: Marko Saarm

Viljandi [eel]arvamusfestivali korraldaja ja üks Loova Viljandi eestvedajatest Heldi Ruiso ütles, et teisipäeva hommikuks oli laekunud seitse ideed, mis tema kinnitusel on kõik igati tarmukad ja sisukad, kirjutab Sakala.

Tänavusel festivalil on neli ala: Viljandi linn, tark linn, noorteala ja röögi-löögiala. Kolmele esimesele saab pakkuda teemadeks eelarvamusi, röögi-löögiala on uus ning selle sisustavad korraldajad ise. Seal saab õppida arutlema ning seda, kuidas eelarvamuste küüsi sattudes toetavaks ja mõistvaks jääda.

Paide arvamusfestivali eestvedaja Kaspar Tammist ütles, et arvamusfestivali eelsündmused on meile väga olulised, sest igaüks neist aitab parandada arutelukultuuri ja tuua demokraatia ideid inimestele lähemale. „Usume, et kohalikud valupunktid saavad leevendust vaid siis, kui asju koos arutatakse ja inimeste mõtteid kuulda võetakse. Viljandi [eel]arvamusfestival on hea näide: eelmisel aastal toimus aktiivne koosmõtlemine, samuti tuli linnavalitsus aruteludega hästi kaasa ja küllap on see nii ka seekord," lausus Tammist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles