Kunstikoolis käivad sisseastumiskatsed

Maarit Nõmm
, Järva Teataja reporter
Copy
Paide kunstikooli neljanda klassi õpilaste grupitööna valmis koopiamaal Sandro Botticelli teosest «Venuse sünd».
Ees istuvad vasakult: Eliise Koovit, Kelly Kalda ja Anete Elvelt. Üleval vasakult: Laura Kookmaa, Avely Müür, juhendaja Liina Tamme ja Rico Sagor.
Paide kunstikooli neljanda klassi õpilaste grupitööna valmis koopiamaal Sandro Botticelli teosest «Venuse sünd». Ees istuvad vasakult: Eliise Koovit, Kelly Kalda ja Anete Elvelt. Üleval vasakult: Laura Kookmaa, Avely Müür, juhendaja Liina Tamme ja Rico Sagor. Foto: Dmitri Kotjuh

Eile algasid Paide kunstikoolis sisseastumiskatsed. Kooli direktor Anneli Suits sõnas, et huvi kunstiõppe vastu on suur. Samuti tuleb tal igal aastal vastata küsimusele, kas laps, kes joonistada ei oska, kooli õppima ei pääse. "Sellist last me veel kohanud pole, kes joonistada ei oska," ütles koolijuht optimistlikult.

Kunstikooli sisseastumiskatsed toimuvad igal kevadel, et välja selgitada, kes ja millisesse klassi õppima asuda soovib. Anneli Suitsu selgitusel on ka neid noori, kes ei alusta esimesest klassist. "Meie klassidesse mahub kuni 17 õpilast, see on ainus piirang, mida peame jälgima," ütles Suits.

Kunstikooli saavad tulla lapsed alates 7. eluaastast. Katsetele tulemiseks ette registreerima ei pea. Katsetel laps kas joonistab või maalib ette antud teemal ning toimub vestlus nii lapse kui lapsevanemaga.

Sisseastuja võib ka varem valmis tehtud töid kaasa võtta.

Kes katsetele kevadel ei jõua, saab kunstikooli astuda ka augustis.

Lisainfo

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles