Vaata, millised Järvamaa kollektiivid esinevad suvel Tallinnas toimuval laulupeol

Järva Teataja
Copy
Tallinn. 02JUL17. Noorte laulupidu Tallinna Lauluväljakul. Peo lõpuosa. Foto: Erik Prozes, Postimees
Tallinn. 02JUL17. Noorte laulupidu Tallinna Lauluväljakul. Peo lõpuosa. Foto: Erik Prozes, Postimees Foto: Erik Prozes

XIII noorte laulupeo "Püha on maa" maakondlikud eelproovid on läbi ja kunstiline toimkond valis välja koorid ja orkestrid, kes 2. juulil laulukaare all üles astuvad. Kokku on sellesuvisele suurpeole tulemas ligi 800 kollektiivi ligi 25 000 koorilaulja ja orkestrandiga.

XIII noorte laulupeo kunstiline juht Pärt Uusberg väljendas siirast rõõmu, et pikk maakondlike eelproovide kadalipp, mis algas juba jaanuaris, on tänaseks edukalt läbitud. “Mulle isiklikult pakkusid need proovid väga palju ilu ja rõõmu. Osalesin ise paljudes eelproovides ja mulle tundus, et repertuaar oli väga kuulamapanev ja vägagi hästi omandatud,” väljendas kunstiline juht oma heameelt pingelise tööperioodi lõpul. “Nüüd on jäänud veel vaid viimane väike ootus, et kaare all juba umbes pooleteist kuu pärast taas kord kohtuda ja kõik üheskoos tehtud töö vilju nautida,” sõnas Pärt Uusberg.

XIII noorte laulupeo juhtmõte “Püha on maa” sündis käesoleva peo üldjuhi Pärt Uusbergi ideekavandist. Uusberg on öelnud, et sai selleks tõuke Hando Runneli luuletusest “Valgust!”, mis võttis tema jaoks kõige paremini kokku nägemuse tulevasest noortepeost. Sama luuletuse sõnadele loodud Pärt Uusbergi heliteos kõlab XIII noorte laulupeol ühendkooride esituses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles