Öösel kostab muuseumist naiste laulu ja diskorütme

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Järva-Jaanis paneb muuseumiööle punkti vanatehnika varjupaigas peetav disko.
Järva-Jaanis paneb muuseumiööle punkti vanatehnika varjupaigas peetav disko. Foto: Dmitri Kotjuh

Et käesolev aasta on Eestis kuulutatud liikumisaastaks, siis on sellele kohandatud ka Eesti muuseumiühingu korraldatava muuseumiöö teema «Öös on liikumist!».

Muuseum on ainus koht, kus on võimalus liikuda ajas nii edasi kui ka tagasi. Tehniliste abivahendite abil on võimalik liikuda tulevikku ning väärtuslike museaalide ja inimeste räägitud lugude abil ajas tagasi minevikku. «Eriti tänuväärne on see, et sel aastal saavad üheks tervislik eluviis, aktiivne liikumine ja muuseumide pakutav vaimutoit,» ütles muuseumiöö kommunikatsioonijuht Reti Meema.

Üleeestilise muusuemiöö toimkond kutsub inimesi aktiivselt liikuma kas kõndides, joostes, vändates või mõnel muul viisil. Miks mitte teha pikk ja elamuslik õhtu ning jõuda ühe muuseumi asemel mitmesse? Pealegi asuvad paljud muuseumid üksteisest meeleoluka jalutusteekonna kaugusel. «Muuseumiööl on just õige aeg külastada mõnda kaugemat muuseumi, kuhu muidu ei satuks, ja kasutada selleks sõiduvahendit, mida iga päev ei kasuta. Näiteks annavad oranžide porganditena tuntud rongid võimaluse avastada Lõuna-Eesti, Lääne-Virumaa, Ida-Virumaa ja teisi muuseume,» soovitas Meema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles