Noored hiilisid pimeduse varjus linna pätti tegema

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Kuigi pimedus annab kurjamitele juurde julgust tegutseda, ei jää ükski pättus väikelinnas märkamata. Suurem osa ettevõtteid on end valgustite ja kaameratega varustanud ning sellest on politseinikele varavastaste süütegude uurimisel palju kasu.
Kuigi pimedus annab kurjamitele juurde julgust tegutseda, ei jää ükski pättus väikelinnas märkamata. Suurem osa ettevõtteid on end valgustite ja kaameratega varustanud ning sellest on politseinikele varavastaste süütegude uurimisel palju kasu. Foto: Dmitri Kotjuh

Öösel pimedaks jäänud Paide tundus nädalavahetusel kurjade plaanidega noorukitele ahvatleva tegutsemispaigana. Pimeduse varjus tungisid nad kinnisele territooriumile, rüüstasid autosid, lõhkusid tsiklit ja sigatsesid muul moel.

Paide linnapea Kulno Klein ütles, et sel nädalal astus ootamatult tema kabinetti üks Paide ettevõtja, kelle territooriumile olid nädalavahetusel keset ööd tunginud noored inimesed. «Ta näitas mulle turvakaamera videot, kuidas noormehed segamatult seal toimetasid: katsusid autode uksi, ronisid jeti selga ja tuulasid ringi. Kaasa võeti hoovil seisnud ralliautost sportrool ja sidevahendid ehk siis pandi toime ka vargus,» vahendas ta videost nähtut.

Kleini teada oli ettevõtja ühe veel lapseohtu noore, kelle ta videolt ära tundis, järgmisel päeval kätte saanud ning vanaisa kaasabil oli poiss tegu ka tunnistanud ja ära viidud asjade asukoha ette näidanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles