Rahvusnaiskond kohtub Lätiga Paides

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Naiste võrkpallikoondis.
Naiste võrkpallikoondis. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Laupäeval, 20. mail kell 18.00 ja pühapäeval, 21. mail kell 12.00 läheb Eesti naiste võrkpallikoondis Paide E-Piim spordihoones vastamisi Läti rahvusnaiskonnaga.

Pealtvaatajatele on mõlemad mängud tasuta ning juba mai algusest saati Paides treeninglaagris olnud koondislastele oodatakse arvukalt kaasaelajaid.

Nii Läti kui Eesti naiskond valmistuvad Euroopa Hõbeliiga alagrupimängudeks kuuludes ka ühte ja samasse alagruppi.

Eesti naiskonna peatreener Alessandro Orefice tahab kontrollmängudes võimaluse anda kõigile mängijatele. “Me pole veel lätlastega kokku leppinud, mitu geimi me mängime, see selgub üsna viimasel hetkel ja sõltub sellest, millises konditsioonis mõlema naiskonna mängijad on. Kindlasti tahan ma võimaluse anda kõikidele, kes laagris on, sest nad on kolm nädalat tööd teinud ja igaüks on selle ära teeninud,” sõnas ta.

Pärast kontrollkohtumisi teeb Orefice mängijate arvus ka korrektuure ja Hõbeliigaks jääb alles 15-16 mängijat. “Nagu ikka, on osadel väikesed vigastusemured ja suure grupiga on sel viisil olnud lihtsam treenida, on vangerdamisruumi. Aga Hõbeliiga mängudele läheme vastu väiksema seltskonnaga, usun, et laager ja kontrollkohtumised annavad otsuste tegemiseks ammendavalt infot,” lausus ta.

“Trennides oleme püüdnud eelmise aasta asju meelde tuletada ja kinnistada. Eks uutel tulijatel on keerulisem, ent kõik saavad hakkama ja tahtmine on suur. Sel nädalal on igas trennis mingi kindel teema või element, millega töötame ning pärast trenni vaatame selle ka videost üle, et saaks vead selgemini välja tuua ja detaile analüüsida. Paneme hetkel suurt pilti kokku ja loodan, et mängud Lätiga annavad vajaliku lihvi enne Euroopa liigat,” selgitas Orefice.

Esimene Hõbeliiga mäng peetakse Läti vastu Tartus 27. mail kell 17.00.

Eesti naiskonna koosseis kontrollmängudeks Lätiga:

Sidemängijad: Karolina Kibbermann, Häli Vahula, Melissa Varlõgina

Diagonaalründajad: Kertu Laak, Carmel Vares, Kadi Kullerkann

Nurgaründajad: Nette Peit, Kristiine Miilen, Silvia Pertens, Nora Lember, Karlotta Kattai, Sonja Siimson, Salme Adeele Hollas

Temporündajad: Kätriin Põld, Liisbet Pill, Liis Kullerkann, Eliise Hollas

Liberod: Kadri Kangro, Janelle Leenurm, Merilin Paalo

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles