PAMTi kevadkontserdil teevad debüüdi Ukraina breik- ja Paide toolitantsijad

Maarit Nõmm
, Järva Teataja reporter
Copy
Toolitantsu workshop Pamtis
Toolitantsu workshop Pamtis Foto: Dmitri Kotjuh

Laupäeval toimub Paide muusika- ja teatrimajas kevadhooaja lõppkontsert, kus astuvad üles pea kõik majas tegutsevad kultuurikollektiivid. Uute esinejatena näitavad esimest korda oma oskusi Paide ukrainlaste tantsurühmad ja toolitantsijad. PAMTi lavalt käib läbi umbes kakssada esinejat.

Kontserdil "Maalides head" on kokku 30 numbrit. Esinevad PAMTi Pillijad, Paide balletistuudio, emad ja beebid, 2-4aastased lapsed, PAMTi muusikastuudio solistid ja ansamblid, Ukraina tantsijad, Kati spordiklubi, Paide meeskoor, toolitantsijad, Crause tantsukooli hobitantsijad, eakate tantsurühmad Hõbene ja Sinilill, samuti Kägärä, Loomisel ja Riikar.

Kontserti juhivad Paide teatristuudio noored.

Sellist ühiskontserti, kus saavad kokku peaaegu kõik majas toimetavad ringid, stuudiod ja rühmad, pole Paide muusika- ja teatrimaja direktori Martha-Beryl Graubergi sõnul ammu toimunud. "Näitame rahvale, mille kõigega meil majas tegeletakse. Ringide valik on väga lai - beebidest pensionärideni, balletist toolitantsuni," ütles ta.

Erilist tähelepanu tasub pöörata ka Paide ukrainlaste kahele tantsurühmale, mis alustasid proovidega selle aasta veebruaris ning astuvad publiku ette esmakordselt. "On täiskasvanute rühm ning lasterühm, lisaks esinevad Ukraina poisid breiktantsukavaga," rääkis Grauberg. Ukrainlaste rühmi juhendab varem oma kodulinnas tantsukooli pidanud tantsuõpetaja Olena Mukhina.

Kontserdi nimi "Maalides head" on Martha-Beryl Graubergi sõnul tuletatud Airi Liiva samanimelisest laulust.

Kontserdi algus on kell 16.00.

Lisainfo

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles