Ambla koguduse vaimulik Tõnu Linnasmäe pühitseti õpetajaks 40 aastat tagasi

Eva Klaas
, reporter
Copy
Tõnu Linnasmäe on teeninud Ambla kogudust juba 39 aastat. Kuigi ta jõuab peagi pensioniikka, kavatseb ta tööd Ambla ja Aegviidu koguduse õpetajana jätkata.
Tõnu Linnasmäe on teeninud Ambla kogudust juba 39 aastat. Kuigi ta jõuab peagi pensioniikka, kavatseb ta tööd Ambla ja Aegviidu koguduse õpetajana jätkata. Foto: Dmitri Kotjuh

Hiljuti möödus Tõnu Linnasmäel, kes teenib Ambla Maarja ja Aegviidu Aleksandri kogudust ning oli pikka aega ka Järva praostkonna abipraost, 40 aastat ordinatsioonist ehk õpetajaametisse pühitsemisest. Ta on kõige staažikam vaimulik Järva praostkonnas.

12. aprillil 1983. aastal pühitseti õpetajakse neli uut vaimulikku, noort meest. Neist üks enam vaimulikuna ei tegutse. Tõnu Linnasmäe, Rapla kirikuõpetaja Mikk Kukk ja Saarte praostkonna vikaarvaimulik Algur Kaerma, kes muuhulgas on teeninud aastatel 2004–2015 Paide Püha Risti kogudust, aga tähistasid aprilli keskpaigas Rapla kirikus ordinatsiooni 40. aastapäeva peapiiskop Urmas Viilma osalusel. Viilma pidas piduliku sündmuse puhul jutluse ja õnnistas tähtpäevalisi.

Linnasmäe sõnas, et oli ordineerimise ajal alles tudeng ja õppis usuteaduse instituudis, kuid õpetajaid oli hädasti vaja. Kooli lõpetamine nihkus pärast seda tulevikku, diplomi sai ta alles 1999. aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles