Kasu asemel kahju: ära määri end aegunud päikesekreemiga!

Järva Teataja
Copy
Päikesekreemi tuleb kasutada nii näol kui ka kaelal.
Päikesekreemi tuleb kasutada nii näol kui ka kaelal. Foto: Shutterstock

Esimeste ilusate kevadilmadega on UV-tase kaitse kasutamiseks juba piisavalt kõrgeks tõusnud, aga eelmise hooaja või aegumistähtaja ületanud päiksekreemi ei peaks selleks siiski kasutama, hoiatab Eesti esimese „parim enne“ ja sellele lähenevate kaupade poe Sumena asutaja Joosep Kaljula.

Joosep Kaljula sõnul tõuseb päevane UV-kiirguse tase praegu juba 5-6ni, mis on piisav, et pikemalt õues viibides nahapõletusi tekitada. „Peale talve on nahk päikesekiirgusele vastuvõtlikum ning õrnema nahatüübiga inimesed peaksid päiksekreemi kasutama juba siis kui UV-indeks kerkib üle 3-4,“ soovitas Kaljula.

„Enamikule tarbitavatele toodetele on märgitud peale kas „kõlblik kuni“ või „parim enne“ tähtaeg. „Kõlblik kuni“ kaupa võib üldjuhul julgelt pikalt peale tähtaja möödumist kasutada, aga päiksekreem on üks nendest, millega seda teha ei tohiks. Avamata päiksekreemi säilimisaeg on küllalt pikk, tavaliselt paar-kolm aastat, aga juba avatud pakendi puhul toimeainete mõju seistes väheneb ja sellest pole enam samaväärselt kasu,“ ütles Kaljula.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles