Mulgimaale anti üle toidupiirkondade rändkahvel

BNS
Copy
Aprilli lõpus andis Järvamaa toidupiirkonda sümboliseeriva hiidkahvli regionaalminister Madis Kallase hoolde ning laupäeval jõuab see mulkideni.
Aprilli lõpus andis Järvamaa toidupiirkonda sümboliseeriva hiidkahvli regionaalminister Madis Kallase hoolde ning laupäeval jõuab see mulkideni. Foto: Dmitri Kotjuh

Laupäeval toimus Mulgimaal 2023. aasta maitsete aasta avaüritus ja regionaalminister Madis Kallas andis Mulgimaale üle toidupiirkonna tiitliga kaasneva rändkahvli. Erilise hetke tähistamiseks toimus Abja-Paluojal pargipidu, kuhu olid oodatud külalised nii lähedalt kui kaugemalt.

"Tänavusel toidupiirkonna konkursil eristus Mulgimaa eelkõige meeldejääva kontseptsiooniga, mille alustaladeks on tugev identiteet ja rikkalik kultuuripärand. Mulgimaa toidukultuurile mõeldes meenuvad kõigile tuttavad toidud – Mulgi puder, Mulgi kapsad, Mulgi korp. Hea meel on tõdeda, et kohalikud inimesed oskavad seda väärtustada. Loodame, et tiitli kandmise aastal leitakse põnevaid koostöövõimalusi ning arendatakse välja uusi tooteid ja teenuseid, mida teistelegi tutvustada," ütles regionaalminister Madis Kallas.

"Äramärkimist väärib ka see, et sel kevadel esitati Mulgi puder UNESCO vaimse kultuuripärandi nimistusse kandmiseks. Hoiame pöialt, et protsess kulgeks edukalt, sest otsus nimekirja kandmise kohta tehakse alles järgmisel aastal," lisas Kallas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles