Järvamaa meistrid selgusid Keava mägedes

Järva Teataja
Copy
Kaarel Kallas orienteerumisrajal.
Kaarel Kallas orienteerumisrajal. Foto: Edith Madalik

Järva- ja Raplamaa orienteerumismeistrid lühirajal selgusid Raplamaal Keava mägedes, mis oma liigendatud maastiku, järskude nõlvade ja suhteliselt halva läbitavuse ja nähtavusega nõudis orienteerujailt õigeid teevalikute otsustusi ja korrektset orienteerumissooritust.

Paul Poopuu orienteerumisklubist JOKA selgitas, et rajameister polnud planeerinud pikki distantse teadmisega, et metsa läbitavus kiiret liikumist ei võimalda ning maastikul paiknevad maastikuratta rajad olid sageli kergemaks võimaluseks kontrollpunktide lähedusse jõudmisel.

Meeste põhiklassi 5,21 km ja 25 kontrollpunktiga rajal oli 33 osaleja seas kiireim Marek Karm klubist SK100 ajaga 43.32. Üldarvestuse neljanda kohaga lõpetas ja Järvamaa meistriks tuli Kaarel Kallas orienteerumisklubist JOKA ajaga 46.19. Tubli sooritusega võitis hõbemedali Henri Perillus Türi spordikoolist, kes kaotas oma treenerile vaid paari minutiga. Pronksmedali võitis Ragnar Kruusla JOKA-st ajaga 52.20.

Naiste 4,31 km ja 21 kontrollpunktiga rajal võidutses Brigitte Panker OK Ilves, ajaga 44.31. Järvamaa meistriks krooniti Aili Piirak JOKA klubist.

Noormeeste M16 klassi üldvõit läks Siim Pellole Tallinna klubist SK Mercury. Järvamaa meistriks tuli kolmanda aja saavutanud Kerto Kaasiku Ambla SKst. Järgnevad medalid võitsid Christofer Valang ja Hardi Arulepp Türi spordikoolist, kes endast mitmeid aastaid vanemate noormeestega võisteldes näitasid üles tubli visadust ja vaatamata ligi poolteisetunnisele lõpuajale läbisid raja reeglite kohaselt.

Neidude N16 klassis tuli Järvamaa meistriks Laura Juhanson Türi spordikoolist.

Meesveteranide M50 klassi 3,87 km ja 19 kontrollpunktiga rajal oli võistlemas 24 meest ja üldvõidu saavutas Paavo Rõigas Värska OK Peko klubist. Järvamaa meistriks tuli kunagine Eesti koondislane ja hetkel Aravetel elav Inno Ling. Napi 39 sekundiga jäi talle alla Raul Laas Paidest ja omakorda 12 sekundilise kaotusega pidi pronksmedaliga rahulduma Margus Marrandi Türilt. Naiste N50 klassis tuli Järvamaa meistriks Siiri Poopuu Türilt.

Tänavuse aasta viimased Järvamaa orienteerumismeistrid selguvad 8. augustil Türil orienteerumissprindis.(JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles