Kert Toobal peab lahkumismängu

Järva Teataja
Copy
Kert Toobal (vasakul) ja Rait Rikberg tulevad korra veel koos väljakule.
Kert Toobal (vasakul) ja Rait Rikberg tulevad korra veel koos väljakule. Foto: Margus Ansu

Eesti võrkpalli legendid, kauaaegne koondise kapten, Türilt pärit Kert Toobal ja teine pikka aega meeskonda vedanud Rait Rikberg tulevad sel laupäeval Tartus üheks mänguks taas koos väljakule ja näitavad koos vanade sõpradega, mida suudetakse Eesti U17 koondise poiste vastu, kirjutab portaal volley.ee.

Võrkpallilegendide meeskonda kuuluvad veel mitmed ammu võrkpallurikarjäärile joone alla tõmmanud mehed nagu Argo Meresaar, Jaanus Nõmmsalu, Veiko Lember, Sten Esna, Raimo Pajusalu jt kui ka veel mängijana tegusid tegevad Oliver Venno, Ardo Kreek ja Kristo Kollo. Juhendajateks on Toobali ja Rikbergi esimesed treenerid ehk Villi Vantsi ja Alar Kaljuvee.

Kert Toobal sõnas, et kohtumine on sümboolse tähendusega. “Mina näen seda nii, et antakse teatepulk üle U17 koondisele, kes on näidanud häid esitusi. Eesmärk on ka noortekoondise mängijaid rahvale tutvustada ja mõnda vanemat meest veelkord meelde tuletada. Eks see on meie põlvkonna viimane ühine mäng.”

Endine sidemängija lisas, et eraldi trenni mängu eel ei tehta. “Me tuleme ikka puhtalt vana rasva pealt, sest risk vigastada saada on liiga suur,” naeris Toobal. “Eks meil nooremad mehed peavad skoori tegemise enda õlule võtma, mõni vanem ei tõuse võib-olla pingiltki.”

43-aastane Toobal on Eesti rahvusmeeskonda esindanud rekordilised 308 korda, 40-aastane Rikberg on koondise eest platsil käinud 183 mängus. Toobalil on selja taga edukas karjäär välisliigades, ta on lisaks Eesti klubidele mänginud Poola, Prantsusmaa, Türgi, Belgia ja Soome liigades. Rikberg on pea kogu oma karjääri veetnud Tartus, vaid korra põikas Belgia meistriliigasse. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles