Swedbanki aastase hoiuse intress kerkis 3,5 protsendile

Järva Teataja
Copy
Swedbanki logo koos oma peegelpildiga Lätimaa pealinnas Riias 21. oktoobril 2021. Piiri taga põhjanaabri juures uuritakse parasjagu, kas Stockholmis baseeruv finantsinstitutsioon on osalenud rahapesus ja tegelenud ka teiste kriminaalsete asjadega.
Swedbanki logo koos oma peegelpildiga Lätimaa pealinnas Riias 21. oktoobril 2021. Piiri taga põhjanaabri juures uuritakse parasjagu, kas Stockholmis baseeruv finantsinstitutsioon on osalenud rahapesus ja tegelenud ka teiste kriminaalsete asjadega. Foto: INTS KALNINS/REUTERS

Alates 22. maist kasvas Swedbanki aastase tähtajalise hoiuse intress nii era- kui äriklientidele 3,5 protsendini. Kõigi tähtajaliste hoiuste perioodide intress kasvas 0,25-0,5 protsendipunkti võrra.

Uus intressikeskkond on loonud võimaluse hoiustelt tulude teenimiseks ka eraisikutele ja ettevõtetele, kes raha pikemalt hoiusega siduda ei soovi või ei saa. Sarnaselt arvelduskonto nõudmiseni hoiustele toimiv ja paindlikumat raha hoiustamist võimaldav Rahakoguja teenib Swedbanki erakliendile juurde 1,5% aastas ja ettevõtete üleöö deposiitide kasutajate hoiuseintress jääb tänase seisuga vahemikku 0,93-1,43%.

„Kuues järjestikune intressimäärade tõus on hea uudis kõigile säästjatele sest turvaline võimalus kogutud raha hoiustamisel kasvatamiseks muutub järjest atraktiivsemaks,” sõnas Swedbanki eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla. „Swedbanki klientide tähtajaliste hoiuste mahud on kasvanud alates 2022. aasta septembrist. Aasta algusest alates on eraklientide tähtajaliste hoiuste mahud kasvanud ligi 53%.“

Ulla sõnul on klientide käitumisest näha, et hoiustajad otsivad turvalist raha paigutamise võimalust ja soovivad praeguses intressikeskkonnas häid intresse pigem pikemaks ajaks fikseerida. „Eraklientide poolt sõlmiti aprillikuus üle 8500 uue tähtajalise hoiuse lepingu ning kõige populaarsemaks hoiustamise perioodiks on üks aasta. Ligi 80% uutest hoiuselepingutest on sõlmitud aastaseks perioodiks.

Samuti sõlmiti aprillikuus ligi 4000 uut paindlikumat rahakasutamist võimaldava Rahakoguja lepingut. Rahakoguja toimib nagu tavaline arvelduskonto, kuhu saab raha jooksvalt teenustasuta juurde kanda ja välja võtta. Rahakoguja aastane intress on erinevalt tavalisest arvelduskontost 1,5%. Rahakoguja on enda kasuks tööle pannud rohkem kui 145 000 Swedbanki klienti, kelle säästude kogumaht on ligi 190 miljonit eurot.

Ettevõtete seas on sarnaselt eraklientidele kõige populaarsemaks tähtajalise hoiustamise perioodiks 12 kuud, kuhu on paigutatud üle poole tähtajalistest hoiustest ning kus alates tänasest on võimalik teenida 3,5 protsendilist intressi. Aasta algusest alates on ettevõtete tähtajaliste hoiuste maht Swedbankis kahekordistunud. Paindlikumat rahakasutamist võimaldava üleöö deposiitide maht on kasvanud kolmandikuni ettevõtete hoiuste kogumahust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles