Korraldajate laadapäev lõppes südaööl

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Aiandid, puukoolid ja taimekasvatajad olid laadale toonud kaubavaliku, mis võttis silme eest kirjuks. Midagi leidis pakutava hulgast endale siiski kõik rohenäpud.
Aiandid, puukoolid ja taimekasvatajad olid laadale toonud kaubavaliku, mis võttis silme eest kirjuks. Midagi leidis pakutava hulgast endale siiski kõik rohenäpud. Foto: Dmitri Kotjuh

Kolm päeva imeilusat kevadilma, tuhanded ostetud-müüdud taimeistikud, šašlõkiportsud ja jäätisetuutud, laval A-kategooria esinejad ning mitukümmend tuhat inimest seda kõike nautimas – see oli 44. Türi lillelaat, mis selleks korraks on saanud ajalooks.

Eile hommikul vastas Türi aianduse ja mesinduse seltsi juht Pille Marrandi telefonikõnele veel laadaplatsilt viimaste järelkoristustööde keskelt. «Praegu puhastan soojakut. Meie pühapäev lõppes südaööl, siis said ära viidud viimased piirdeaiad, täna viiakse ära soojakud ja WCd,» selgitas ta reipalt, justkui polekski selja taga kolme päeva täis tihedat tööd, asjaajamist ja suhtlemist.

Ka lillelaada suurel alal reetsid esmaspäeva lõunaajal veel vaid muruplatsil sisse tallatud rajad, et sealt on kõndinud mitmekümne tuhande inimese jala­paarid. Laadanädalavahetus, ja tegelikult kogu eelnev viimasteks ettevalmistusteks kulunud nädal, kulges Marrandi hinnangul suurepäraselt. Ka nädala alguse vihmasadu oli pigem hea uudis. «Ei teinud kahju, pigem kasu, sest lõi esimese tolmu kinni,» märkis ta. Korraldajad pole veel küll peamist kokkuvõtet teha jõudnud, ent tõenäoliselt väisas laata kolme päeva jooksul hinnanguliselt 40 000 inimest, kelle seas olid nii täiskasvanud kui ka lapsed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles