Priit Poopuu võitis rattaorienteerumise veteranide MMil pronksi

Järva Teataja
Copy
Priit Poopuu ühisstardist sõidu pronksivõitjana poodiumil.
Priit Poopuu ühisstardist sõidu pronksivõitjana poodiumil. Foto: Erakogu

Rattaorienteerumise veteranide maailmameistrivõistlused toimusid Sloveenias. Priit Poopuu võitis ühisstardist pronksmedali.

Võistlusmaastik oli tõsiselt mägine ja võistlusele eelnevate päevade vihmasajud raskendasid olusid veelgi, muutes osad teerajad porimülgasteks või mägiojadeks. Võistlusprogramm oli väga pingeline, kus neljal järjestikusel päeval võisteldi neljal erineval distantsil.

Võistlused algasid ühisstardist tavaraja ehk mass-stardist võistlusega. Meeste M40 klaasi linnulennult ligi 23,35 kilomeetrisel rajal tuli läbida 31 kontrollpunkti ja võtta 260 meetrit tõuse. Järvamaa orienteerumisklubi JOKA esindaja Priit Poopuu läbis raja ajaga 1:46.43 ja võitis pronksmedali.

Priidu enda hinnangul oli sõidukiiruses temast kiiremaid mehi, ent ta suutis ühisstardist sõidus orinteerumissoorituse kontrolli all hoida ja olla medalikonkurentsis. Võitis tšehh Miroslav Kalina.

Järgmisel päeval sõidetud lühiraja võistluses tuli tal leppida kuuenda kohaga. seekord ei jätkunud piisavalt sõidukiirust ja siis tuli ka orienteerumisvigu. Viimasel päeval toimunud spridivõistluses oli Priit Poopuul kaitsta eelmise aasta maailmameistri tiitel. Tiitlivõitu korrata siiski ei õnnestunud. Meeste M40 klassi 4,74 km rajal asus medaliheitlusse kuusteist meest. Rada oli planeeritud kahes võrdses osas nii linnatänavail, kui ka metsas.

Priidu enda sõnul oli tal sprindis sõidukiirus päris hea ja linnas kulgeva raja osa läbimine õnnestus hästi, ent metsasel osal tuli sisse üks teevaliku viga ja lisaks üks eksimus kaardilugemisel ning sellega olid medalivõidu võimalused kadunud. Lõpptulemuseks jäi neljas koht ajaga 24.55. Võitis taanlane Johan McLassen ajaga 22.35. (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles