Eesti Pakendiringlus paigaldas Järvamaale üheksa uut klaaspakendikonteinerit

Järva Teataja
Copy
Klaaspakendikonteiner.
Klaaspakendikonteiner. Foto: Eesti Pakendiringlus

Eesti Pakendiringlus paigaldas kevade jooksul Järvamaale üheksa uut klaasikonteinerit, loomaks elanikele mugavamad ning kättesaadavamad klaaspakendi sorteerimisvõimalused. Kokku paigaldas Pakendiringlus üle Eesti kevadel 50 klaasikonteinerit, mis kokku mahutavad 150 kuupmeetrit klaastaarat. Investeeringu suuruseks oli ligi 75 000 eurot.

„Klaas on oluline materjal, mida on võimalik sorteerituna lõpmatult taaskasutada. Me kõik saame aru ringmajandusele ülemineku olulisusest, mistõttu on ülimalt oluline jäätmeid liigiti koguda. Kogutud klaastaarast taastoodetakse uut taarat siin kohapeal, Eestis, seega liigiti kogutud jäätmed aitavad turgutada ka meie riigis paiknevate tehaste tööd,“ ütles Eesti Pakendiringluse juht Alder Harkmann.

„Järvakad sordivad jäätmeid väga tublisti ning nüüd paigaldame Türi ja Järva valda ning Paide linna juurde vastavalt neli, kolm ja kaks klaasikonteinerit, et jäätmete äraandmine oleks elanikele võimalikult mitmekesine ja mugav. Ühtlasi teeme tööd selle nimel, et varustada pakendijäätmete konteineritega ka korteriühistuid, sest kõige mugavam viis jäätmeid sortida on teha seda nende vahetul tekkekohal, “ lisas Harkmann.

Uued klaasikonteinerid on Türi vallas paigaldatud Väätsal Põllu tänaval, Oisu alevikus Estonia puiesteel, Türi linnas Kohtu tänaval ning Käru alevikus Turu tänaval.

Järva vallas asuvad uued klaasikonteinerid Järva-Jaanil Võimla Võimla teel, Aravete alevikus Lasteaia tänaval ning Koeru alevikus Tuule teel. Paide linnas paigaldati konteinerid Sillaotsa külla Mäo teele ning Viisu küla Õnne tänavale.

Vaata kõikide ülejäänute pakendikonteinerite asukohti siit!

Pane Eesti Pakendiringluse klaasikonteinerisse

  • klaaspudeleid

  • klaaspurke

Ära pane klaasikonteinerisse:

  • aknaklaasi ega peegleid

  • kristalli ja opaalklaasi (kosmeetikatoodete pakendid)

  • portselani ega savi

  • plastikut

  • kuumuskindlat klaasi (ahjuvormid, kohvikannud)

  • hõõglampe jmt

Eesti Pakendiringlus OÜ on pakendite taaskasutusorganisatsioon, mille eesmärgiks on luua ja hoida töös üleriigiline pakendite kogumisvõrk ning korraldada pakendijäätmete taaskasutamist sellises ulatuses, mis tagab Eesti Pakendiringlusele delegeeritud kohustuste täitmise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles