Neljapäevase Järva Teataja tutvustus

Copy
Foto: Järva Teataja

Neljapäevane Järva Teataja kirjutab:

* Paidelased Anne Telling ja Margus Kadarik on oma uute Toyotadega püsti hädas ega teagi enam, kust abi otsida. Mitte et nende autod iseenesest laguneksid, vaid üks loom käib järjekindlalt nende sõidukeid närimas ja teeb seda nii põhjalikult, et ilma Amservi kohaliku teeninduseta sõidukeid tööle ei saagi.

* Majandusõpe ja ettevõtliku mõtteviisi juurutamine on muutunud üha olulisemaks osaks tänapäeva üldhariduskoolide õppekavades. Üleilmsed majanduslikud muutused, tehnoloogiline areng ja kiiresti arenev tööturg nõuavad uusi oskusi ja teadmisi, mida tavapärane haridussüsteem sageli ei paku. Majandusõppe integreerimine õppekavasse ning ettevõtliku mõtteviisi arendamine aitavad õpilastel omandada praktilisi teadmisi ja oskusi, mis valmistavad neid ette edukaks toimetulekuks tänapäeva keerulises majanduskeskkonnas. Järva Teataja vestles sel teemal Annela Tammistega, kes on direktor Järva-Jaani gümnaasiumi 200 õpilasele.

* Türi vallavalitsus kuulutas kuu alguses välja konkursi, et leida Kevade koolile direktorit. Haridusasutuse senine direktor kinnitati ametisse alles napilt aasta tagasi. Konkursi lõpptähtaeg oli selle nädala esmaspäev, ent ametikohast huvitatute avalduste tulva selleks päevaks vallavalitsusele laekunud ei olnud.

* Eelmisel reedel kuulutati Pärnu juhtimiskonverentsil välja tiitli «Parim juht 2023» võitja. Selleks on silmapaistva kasvu teinud ehitusettevõtte Verston asutaja ja juhatuse liige Veiko Veskimäe­. Lisaks sektori eest seismisele kasutab ta oma aega, oskusi ja energiat kodukandi Paide elu edenduseks.

* Paide Hillar Hanssoo põhikooli õpilasesinduse eelmisel nädalal korraldatud heategevuslaada eesmärk oli toetada kooli tiibklaveri remondifondi. Nüüd andis kool teada, et üritusega teenisid õpilased ja õpetajad kokku 611 eurot. Kooli huvijuht Diana Väli-Kurnikov ütles, et laat õnnestus ja toetajaid oli palju. «Kaubad said juba esimese tunni-poolteisega peaaegu otsa,» märkis ta. Laada eestvedaja oli põhikooli lõpetaja Robi Abel, kes korraldas ka põnevaid mänge ja töötubasid.

* Alates maist laiendas Rimi kauplusekett oma e-poe tarnepiirkonda ka Järvamaale. Kui praegu on kulleriteenus laienenud Türi, Paide ja Koeru piirkonna inimestele, siis alates sügisest jõuab see ka maakonna põhjapoolsema­tesse osadesse. Rimi e-poe juhi Helen Lednei sõnul on hakanud järvalased uut võimalust järk-järgult rohkem avastama. «Kõige rohkem on e-poe kulleriteenust kasutanud Koeru kandi inimesed,» lausus ta. «Kuna olen Koerust pärit, siis olen seal paljudele sellest võimalusest rääkinud.»

* Kuus aastat tagasi avas uksed Käru Südamekodu, mis oli Südamekodudest esimene, nüüd on neid Eestis kokku kümme. Aktsiaseltsi Südamekodud nõukogu esimees Martin Kukk sõnas, et ettevõttele on väga oluline, et nende hooldekodud oleksid nii palju kui võimalik nagu kodud: mugavad, turvalised ja pakuvad väärikat vananemist. Eelmisel nädalal korraldas Käru Südamekodu huvilistele avatud uste päeva, kus said kokku nii asukate lähedased, omavalitsuste sotsiaaltöötajad kui ka kogukonna liikmed. Eesmärk oli anda ülevaade 1. juulist rakenduvast hooldusreformist, mis on tekitanud palju küsimusi, samuti tutvustada Käru Südamekodu ja selle tegemisi.

Märksõnad

Tagasi üles