Elektriõnnetuste poolest juhtus Järvamaal midagi üllatavat

Järva Teataja
Copy
Valga, 13.02.2013
Elektrikapp. Elektrijuhtmed, elekter, pinge, ülepinge kaitsmed, automaatkorgid.
Foto: Arvo Meeks/Valgamaalane
Valga, 13.02.2013 Elektrikapp. Elektrijuhtmed, elekter, pinge, ülepinge kaitsmed, automaatkorgid. Foto: Arvo Meeks/Valgamaalane Foto: Arvo Meeks

2022. aastal toimus Tarbijakaitse ja Tehnilise Järelevalve Ametile (TTJA) laekunud andmete põhjal 39 elektriga seotud õnnetusjuhtumit. Elektriõnnetuste tõttu hukkunuid ei olnud, tõsisemalt sai kannatada 4 inimest ja kergemalt kannatada 35 inimest. Järvamaal ei registreeritud aga ühtegi elektriõnnetust.

„Elektrist põhjustatud õnnetuste peamisteks põhjusteks on ohutusnõuete eiramine, hooletus ning mittekorras või oludele mittesobilike elektriseadmete kasutamine. Enamik ehk 87% elektriõnnetustest toimus kodus, selle lähiümbruses või avalikes kohtades, 13% juhtudest olid tööõnnetused,“ kommenteeris TTJA tehnikaosakonna juhataja Ingrid Teinemaa.

Võrreldes kahe eelneva aastaga on elektrist põhjustatud õnnetuste arv vähenenud. Vähenenud on nii kergete kui ka raskete tagajärgedega elektriõnnetuste arv. Neljal viimasel aastal ei ole toimunud surmaga lõppenud elektriõnnetusi.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles