Koerus jagati noortele ohutusnippe

Järva Teataja
Copy
Foto: Järva vald

25. mail toimus Koeru Keskkoolis 5. - 7. klassi õpilastele võistlusmäng „Ohutult Koerus“, kus osales kokku 19 võistkonda. Kokku tuli lahendada 10 ülesannet.

 

„Kogu ettevõtmine on võtnud liiklusnädala mõõdu, samas need on olulised teemad, millele keskenduda,“ sõnas üks eestvedajatest Kirsika Ilmjärv.

Samal päeval toimus 8. – 9. klassi õpilastele Lääne-Eesti Päästekeskuse korraldatud töötoad ning 10. klassi viibis riigikaitselaagris. 23. mail toimus liiklusohutusõhtu algklassi õpilastele ja lastevanematele, kus toimusid mitmekülgsed ohutusteemalised töötoad. Toimus liiklusbingo, vigursõit, räägiti ohutust liiklemisest ja jalgrattahooldusest ja veel paljust põnevast. „Katame ära ohutusteemadega kogu koolipere,“ sõnas Ilmjärv ja lisas, et 10. ja 11. klassi on ka sisejulgeoleku suuna aineid, mistõttu õpivad teemasid veelgi süvendatult. „Meie fookuses on alati olud ohutushoiu teemad.“

„Mõte tekkis sellest, et esimest korda jäi sellel aastal ära kaitse end ja aita teisi oskuslaager,“ sõnas Ilmjärv ja lisas, et programmi läbisid tänavu Koeru Keskkooli kuuendikud. „Tundsime kurvalt, sest noortel ei olnud väljundit teadmiste kasutamiseks. Noored soovivad ikka enda teadmisi proovile panna ning alati ei pea selleks olema kontrolltöö.“

Liikumisaasta puhul oli see hea võimalus, kuidas teadmised ja liikumine omavahel siduda. Koostööpartneritega koostöös pandi teadmised proovile väga erinevates valdkondades alustades elanikkonnakaitsega lõpetades raudtee ja veeohutusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles