Kõrghoone kuninga tiitlit hoiab viiendat aastat järjest Sander Kaur

Järva Teataja
Copy
Tallinn Viru hotell.
Tallinn Viru hotell. Foto: Päästeamet

Eelmisel nädalal Original Sokos Hotel Virus toimunud 24. Kõrghoone kuninga jooksul hoidis juba viiendat aastat järjest tiitlit Sander Kaur Kohila päästekomandost ning see läheb võistluse ajalukku, sest viis aastat järjest pole varasemalt keegi esikohta hoida suutnud. Kaur tõusis ligi 20-kilogrammise päästevarustusega torni tippu ajaga 1 minut ja 53,58 sekundit, purustades eelmise aasta isikliku rekordi 0,59 sekundiga.

Kõrghoone kuninga jooksu esikolmik tervikuna püsib eelmise aastaga võrreldes muutumatuna, sest paremuselt teise aja saavutas taas Kristjan Roosvald Mustvee päästekomandost ajaga 2:00,50 ning esikolmiku lõpetas ka sel aastal Tõnis Peil Rakvere päästekomandost ajaga 2:01,00. Kõik mehed parandasid tänase jooksuga oma isiklikke rekordeid.

Kiireim naisvõistleja oli sel aastal Anette Peltser Sisekaitseakadeemiast ajaga 3:07,85. Teise koha saavutas Birgit Okmees Päästeameti kommunikatsiooniosakonnast ajaga 3:10,13 ning kolmanda koha omanikuks pärjati Katrin Lehtpuu Siseministeeriumist ajaga 3:20,36

Võistkondlikus arvestuses tunnistati parimaks Kohila päästekomando meeskond koguajaga 9 minutit ja 37,4 sekundit ning Sisekaitseakadeemia naiskond koguajaga 14 minutit ja 44,7 sekundit.

Sander Kaur ütles pärast võistlust, et viiendat aastat järjest tiitlit kaitsta on väga ülev tunne. „Tegelen spordiga aastaringselt ja iganädalaselt ning just trepijooks on see, mis mind eriti võlub. Mul on selles siiani väga hästi läinud ning see on ala, kus tunnen, et olen motiveeritud end järjest rohkem arendama ,“ sõnas Sander ning lisas, et kindlasti plaanib ta ka järgmisel aastal võistlusest osa võtta ja oma aega veelgi parandada.

Võistluse peakorraldaja Mariann Mäeots ütles, et sel aastal soosis võistluse korraldamist ka päikeseline ilm ning rõõm oli tõdeda, et osalejate arv Põhja päästekeskuse poolt korraldataval aasta suurimal võistlusel on aasta-aastalt aina kasvanud. „Tänan südamest kõiki osalejaid, kes endast parima andsid ning ka meie pikaaegseid toetajaid: Original Sokos Hotel Viru ja Tamrex Ohutuse OÜ.“

Kokku osales sel aastal Kõrghoone kuninga jooksul 97 võistlejat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles