Kohvik ootab lapsi pannkooke sööma ja kohvriteatrit vaatama

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Leidub päevi, mil Heino Seljamaal tuleb päevas mitu korda koos kohvriga ühest esinemispaigast teise sõita. „Sellest ei vabane ma vist elu lõpuni, et enne iga etendust tekib mingi eriline seisund, mingi erk olek. Mitte hirm, aga just vastutuse tunne. Ma ei saa külma kõhuga, nii muuseas lavale minna.”
Leidub päevi, mil Heino Seljamaal tuleb päevas mitu korda koos kohvriga ühest esinemispaigast teise sõita. „Sellest ei vabane ma vist elu lõpuni, et enne iga etendust tekib mingi eriline seisund, mingi erk olek. Mitte hirm, aga just vastutuse tunne. Ma ei saa külma kõhuga, nii muuseas lavale minna.” Foto: Erakogu

Sel laupäeval alustab Türi Luise kohvik taas lastehommikute korraldamisega. Seekord tuleb lastele külla nukunäitleja Heino Seljamaa koos oma salapärase kohvriga.

Heino Seljamaa Kohvriteater rändab ringi üle Eesti ning lugupeetud näitleja on igas lasteasutuses alati oodatud külaline. "Nukukunst on väikelapse kujundliku mõtlemise arengus asendamatu," on Seljamaa öelnud. Nii püüabki ta seda lünka täita oma Kohvriteatriga.

"Peaaegu igal mu etendusel on olnud laps, kes on elus esimest korda teatris," märkis ta. "Milline võimalus, et saan väikesele inimesele teda käekõrvale võttes ja rännakule asudes näidata seda, mida ise ligi pool sajandit õpin."

Luise lastehommiku külastajad saavad Heino Seljamaa ja tema nukkude seltsis veeta mõnusa hommikupooliku kohviku avatud terrassil. Üritus on osalejaile tasuta.

Lustima ei pea aga sugugi tühja kõhuga, sest spetsiaalselt lastele mõeldes on sel päeval menüüs kõigi laste lemmikud - pannkoogid.

Lastehommik algab kell 11.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles