Noolemäng paneb meeste südamed kiiremini lööma

Maarit Nõmm
, Järva Teataja reporter
Copy
Kreisi nooleklubi hüüdlause on «Go kreisi or go home!». Tagareas vasakult Taavi Treier, Rasmus Eelmaa, Heiki Siider, Rando Siimer ja Rajar Kurro, keskel Kris Randväli, esireas vasakult Mirko Meister, Fred Loopere ja Timmu Luts. Puudub klubi president Roman Zarovski.
Kreisi nooleklubi hüüdlause on «Go kreisi or go home!». Tagareas vasakult Taavi Treier, Rasmus Eelmaa, Heiki Siider, Rando Siimer ja Rajar Kurro, keskel Kris Randväli, esireas vasakult Mirko Meister, Fred Loopere ja Timmu Luts. Puudub klubi president Roman Zarovski. Foto: Dmitri Kotjuh

Kuigi võiks eeldada, et mehi toob pubisse tavaliselt kokku ainult külm õlu ja jalgpall ning Paide mehi isegi see mitte, siis nüüd on linna tabanud uus hullus, mis kodust välja ajab – noolemänguhullus. See ei köida ainult kohalikke mehi, vaid ka naisi ja lapsi. Huvi noolemängu, rahvusvahelise nimetusega darts'i vastu on pärast 90ndate tippaega jõudsalt suurenenud ja levib praegu kiiremini kui koroonaviirus.

Darts kummutab ka ühe müüdi, et Eesti mehed on sõnaahtrad. Noolemängust tahavad nad rääkida väga palju ja kõik korraga.

Kes ei tea, siis darts on leiutatud Inglismaal 19. sajandi keskel ning on tänaseni seal jalgpalli järel populaarsuselt teine harrastusspordiala. See on ka loogiline, kuna Inglismaal on tugev pubikultuur ja noolemäng on sellega väga tihedalt seotud. Eestiski on spordiala üha enam kanda kinnitamas ja mänguhuvilisi tuleb järjest juurde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles