Järvamaal toimuvad PPA kutsemeisterlikkuse võistlused

Järva Teataja
Copy
Foto: PPA

Politsei- ja Piirivalveameti kuuendad kutsemeisterlikkuse võistlused toimuvad 29.-30. mail Harju, Rapla ja Järva maakonnas. Võistlustel osaleb kokku 34 võistkonda.

Kesk-Eesti politseijaoskonna võistkonda kuuluvad: Kaspar Kõiv (patrulltalituse grupijuht), Viktoria Martsinkevitš (patrullpolitseinik), Tanel Alasmaa (eriasjade uurija) ja Raino Laukus (patrullpolitseinik).

Viimati toimusid kutsemeisterlikkuse võistlused kolm aastat tagasi. Võistluse peakohtunikul ja ühtlasi Põhja prefektuuri prefektil Joosep Kaasikul on hea meel, et nüüd on taaskord kolleegidel PPA-st, partnerasutustest ja teistest välisriikidest võimalus enda kutseoskused ja teadmised proovile panna ja selgitada välja, kes on parimatest parim.

Kutsemeisterlikkuse võistlused saavad alguse esmaspäeval, 29. mail kell 10 Toosikannu puhkekeskuses ja metsloomapargis. Võistluste esimene päev toimub Harju, Rapla ja Järva maakonnas ja võistluspunktid asuvad eri paikades. 29. mail on nende maakonna linnades, külades ja teedel märgata tavapärasest enam politseinikke.

Võistluste teine päev toimub Järvamaa Toosikannu puhkekeskuses ja metsloomapargis kohapeal. Teise võistluspäeva lõpetab lõppvõistlus, algusega kell 17. Pidulik lõputseremoonia algab kell 19.

Ülesannete edukas lahendamine eeldab võistkonnaliikmetelt Schengeni konventsiooni tundmist ning relvade ja erivahendite kasutamise oskust. Vajalikud teadmised peavad olema ka piirivalve, merepääste, meditsiini ja kriminalistika kohta. Kuid teadmisest üksi ei piisa - vaja läheb head füüsilist ettevalmistust, sõiduki juhtimise oskust ja toimivat meeskonnatööd.

PPA kutsemeisterlikkuse võistlustel võtavad omavahel mõõtu kõigi politseijaoskondade, prefektuuride, kesküksuste ja abipolitseinike esindajad. Lisaks PPA võistkondadele osalevad võistlustel väliskolleegid Lätist, Leedust, Soomest ning partnerasutuste meeskonnad päästeameti demineerimiskeskusest, sisekaitseakadeemiast, maksu- ja tolliametist ning Tallinna munitsipaalpolitseist. Kokku osaleb võistlustel sel aastal 136 inimest.

Viimati toimusid Politsei- ja Piirivalveameti kutsemeisterlikkuse võistluseid Lõuna prefektuuris 2019. aastal, kus võidukarika sai Kagu politseijaoskonna võistkond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles