Jänesed pääsesid napilt eluga

Järva Teataja
Copy
Hädast päästetud jänesed.
Hädast päästetud jänesed. Foto: Virge Võsujalg

Möödunud nädalal edastus Valgamaa korterist nutika anduri kaudu tulehäire, kuid omanik patrulli reageerimist ei soovinud. Hetk hiljem tuli uus tulehäire ning seekord palus omanik olukorda kontrollima minna.

Kuna veidi hiljem tuli ka vingugaasi häire, helistati G4Si juhtimiskeskusest uuesti omanikule, et ta võimalusel kohale tuleks ja aitaks korterisse pääseda. Omanik andis selle asemel juhtnöörid, kus asuvad tagavara võtmed, et patrull saaks vajadusel korterisse. Lisaks kutsuti välja ka Päästeamet.

Patrulli kohale jõudes oli tunda, et korterist tuleb kõrbelõhna. Turvatöötaja sisenes korterisse ja ka naabrid tulid appi. Selgus, et toit oli jäänud pliidile kõrbema. Korteris olid jänesed, kes viidi välja värske õhu kätte ja ruumid tuulutati.

“Kuigi seekord oli ohtliku olukorra põhjuseks hajameelsus, siis on siinkohal paslik meelde tuletada, et ärge jätke kodust lahkudes pliidile panne ja potte või selle vahetusse lähedusse kergesti süttivaid esemeid. Lisaks, hoidke pliidi lapselukk alati aktiveeritud, kui teil on koduloomad,” ütles G4Si kommunikatsioonijuht Maxim Tuul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles