Presidendi kultuurirahastu ootab kandidaate noore kultuuritegelase preemiale ja sotsiaaltöö preemiale

Järva Teataja
Copy
President Alar Karis.
President Alar Karis. Foto: Taavi Sepp/ Postimees Grupp

​Vabariigi Presidendi Kultuurirahastu kuulutab välja konkursi presidendi noore kultuuritegelase preemiale ja sotsiaaltöö preemiale. Taotlusi oodatakse kuni 31. maini aadressile vpinfo@vpk.ee.

Noore kultuuritegelase preemia on mõeldud kuni 35-aastasele Eesti kultuuritegelasele või grupile, kelle loomingulised saavutused on leidnud laialdast tunnustust või aidanud oluliselt kaasa Eesti ja eesti kultuuri tutvustamisele maailmas.

Kandidaate saavad preemiale esitada nii tingimustele vastavad inimesed ise kui ka nende õpetajad, kolleegid ja kultuurivaldkonnas tegutsevad organisatsioonid. Esitada tuleb avaldus kandidaadi eluloo- ja loominguliste saavutuste kirjeldusega ning vähemalt kaks soovitust tunnustatud kultuuritegelastelt või loomeliitudelt.

2002. aastal asutatud noore kultuuritegelase preemiat rahastab 2018. aastast alates Enn Kunila. Varem on selle pälvinud näiteks helilooja Pärt Uusberg, dramaturg Eero Epner, luuletaja Kristiina Ehin, džässmuusik Kadri Voorand, raadio- ja filmimees Jaan Tootsen jt. Mullu pälvis preemia balletitantsija ja koreograaf Jevgeni Grib.

Sotsiaaltöö preemia on mõeldud inimesele või organisatsioonile, kelle tegevus aitab parandada ühiskonnas ebasoodsal positsioonil olevate inimeste toimetulekut ja elukvaliteeti.

Kandidaate saavad üles seada nii tingimustele vastavad inimesed ja organisatsioonid ise kui ka nende kolleegid ja koostööpartnerid. Kandideerimiseks tuleb esitada kuni 6000 tähemärgi pikkune ülevaade kandidaadi tegevusest, selle tähtsusest, mõjust ja tulemustest.

Sotsiaaltöö preemiat rahastab Cleveron. Eelmisel aastal pälvis presidendi sotsiaaltöö preemia Eesti Fenüülketonuuria Ühing. Varasemalt on preemia saanud Viljandi Haigla sõltuvushaigete ravi- ja rehabilitatsioonikeskus, MTÜ Peaasjad ja arenguprogramm SPIN.

Mõlema preemia suurus on 5000 eurot.

Lisainfot preemiate statuudi kohta leiate siit!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles