Kolm aastat küpsenud pidu pakkus hinge minevaid hetki

Maarit Nõmm
, Järva Teataja reporter
Copy
Marika Kuusik ja Kätlin Merisalu külvati pärast suurt pidu lillesülemitega üle.
Marika Kuusik ja Kätlin Merisalu külvati pärast suurt pidu lillesülemitega üle. Foto: Erakogu

Paide, mis on suuri maakonna laulupidusid korraldanud ja võõrustanud üle saja aasta, nägi pühapäeval oma õue peal pidu jälle üle viie aasta. See, et 2020. aastal olema pidanud «Hingesugulane» läbi raskuste siiski peoks vormus, on väike ime. Peo autoritel Marika Kuusikul ja Kätlin Merisalul tuli kolm aastat tagasi üle elada suur hoop, kui koroona­kriisi tõttu olid nad sunnitud selle ära jätma. Selle teadmisega nad oma unistuste peo ettevalmistused ka lõpetasid.

Kui siis ootamatult pakkus sihtasutus Järvamaa neile uut võimalust. Jah-sõna ei tulnud Kuusikult ja Merisalult siiski kohe, sest uued tegemised olid peale tulnud ja hingehaavad paranenud. Aga kui prooviks siiski, hakkas neil mõte õiges suunas liikuma.

Uus ettevalmistus algas peaaegu nullist, ka repertuaar tuli suure noortepeo tõttu veidi ümber teha. Marika Kuusik, kes peo ettevalmistusi projektijuhina vedama asus, nägi kurja vaeva, et eelarvet aina kõrgustesse tõusvate hindade juures tasakaalus hoida. Oli ka neid kohti, kust tuli kokku tõmmata ja vähemaga piirduda. Oli teenuseid, mille hinnad olid aastaga kallinenud kaks korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles