Lapsed valmistavad tuntud telekoka juhendamisel kolmekäigulise lõunasöögi

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Taikses on varem lapsed restos valmistanud pidulikku sünnipäevalauda koos kõige sinna juurde kuuluvate toitudega.
Taikses on varem lapsed restos valmistanud pidulikku sünnipäevalauda koos kõige sinna juurde kuuluvate toitudega. Foto: Kristina Gudinas

Taikse lasteresto ootab väiksemaid ja suuremaid kokandushuvilisi pühapäeval koos kokaraamatute autori ja telekoka Lia Virkusega suupäraseid toite valmistama.

Taikse lasteresto eestvedaja Kristina Gudinas ütles, et kokandushuvilistel lastel avaneb esmalt kell 11 suurepärane võimalus Lia Virkuselt toiduvalmistamie kunsti õppida.

Lia Virkus on välja andnud ligi sada kokaraamatut ja tema juhendamisel valmib ka laste restos kolmekäiguline lõunasöök. Lisaks võtab ta endaga kaasa mitmeid kokaraamatuid, mida saab soodsama hinnaga ja autori autogrammiga endale koju kaasa osta.

Ka menüü on Gudinase sõnul juba paigas. "Eelroaks tuleb suitskana-virsikusalat ja ahjulavašš. Pearoaks pakuvad lapsed pikkpoissi kauboikartulitega ning sinna kõrvale lihtsat köögiviljasalatit ja kapsa-tillisalatit. Magustoiduks küpsetavad nad aga Muhu rabarberi plaadikooki isetehtud vanillikastmega," tutvustas ta.

Kõike neid roogi saavad lapsevanemad ja külalised pärast maitsta. Gudinase sõnul algab kell 14 kolmekäiguline lõunasöök. "Päris aitäh eest me süüa siiski ei paku ning kohtade arv on ka piiratud," hoiatas ta. Seetõttu tuleks end aegsasti lõunasöögile kirja panna. Seda saab teha telefonil 5039073 või broneerides kirja teel koha aadressil taiksekylaselts@gmail.com

Laste toimetamist toiduga toetab oma toodetega Farmi piimatööstus ja vahepausid täidab erinevate tegevustega Aili Avi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles