Teisipäevase Järva Teataja tutvustus

Tiit Reinberg
Copy
Foto: Järva Teataja

Teisipäevane Järva Teataja kirjutab:

* Paide, mis on suuri maakonna laulupidusid korraldanud ja võõrustanud üle saja aasta, nägi pühapäeval oma õue peal pidu jälle üle viie aasta. See, et 2020. aastal olema pidanud «Hingesugulane» läbi raskuste siiski peoks vormus, on väike ime.

* Kui mõni kuu tagasi saime rõõmustada, et Koeru noormees Andre Toomi on omavanuste seas Eesti kangeim kuulitõukaja, siis pühapäeval Tallinnas Kadrioru staadionil peetud sarja «TV 10 olümpiastarti» neljandal etapil näitas ta, et temas on peidus ka tulevane Gerd Kanter, kelle kettakaared jäävad teistele püüdmatuks.

* Paide Hammerbecki põhikool läheb sel kevadel juba viiendat aastat järjest kogu kooliperega Metsajõele laagrisse. Aga et rahaga on praegusel ajal kõigil kitsas käes, otsustasid õpilased ja õpetajad toetada ette­võtmist omal moel, kogudes õppeaasta vältel mitmesuguste üritustega laagriks raha.

* Tuntud teleajakirjanik Maire Aunaste korraldas laupäeval Paides kirbuturu, kuhu võisid oma seisma jäänud asjadega kauplema tulla kõik soovijad. Nii saigi muusika- ja teatrimaja roheala müüjatest täis. «Esimese tunniga oli sada eurot juba teenitud,» ütles Aunaste, kellel on 11aastane kirbuturgude kogemus. Kogu jutuajamise jooksul käis Aunaste müügiboksis vilgas uudistamine. Daam koerakesega tundis huvi kahe sõrmuse vastu. «Mis need maksavad?» küsis ta. Aunaste vaatas sõrmuseid ja vastas: «Need ma ostsin Taist. Kümme eurot kokku.» Neiu jättis sõrmused hoiule ja läks panga­automaati otsima.

* Laupäeval oli Paide tehisjärve ääres õngitsemisvõistlus «Paide särg 2023», mis oli Järvamaa lahtise kalapüügi seeriavõistluse avaetapp. Kolme tunni jooksul püüdis kõige rohkem kala pärnakast kalamees. Üldse osales 22 õngitsejat. Võistluse korraldaja Valeri Sirotini sõnul oli osalejaid rohkem kui eelmisel aastal ning võidu toonud kalakoguski eelmistest kordadest parem.

* Eesti Olümpiakomitee andis eelmisel reedel Paide muusika- ja teatrimajas peetud X Eesti spordi kongressil pidulikult kätte teenete­märgi 11 sporditegelasele panuse eest Eesti olümpia- ja spordiliikumisse. Eesti Olümpiakomitee (EOK) kõrgeima tunnustuse pälvisid teiste seas Türilt pärit karjääri lõpetanud võrkpallur Kert Toobal ja Paides sündinud korvpalli arendaja ja treener Jaak Salumets.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles