Orienteerujad selgitasid Baltimaade parimaid

Järva Teataja
Copy
Balti meistrivõistluste W14 klassi poodiumil vasakult Krista Granskalna (Läti), Anna Mia Atonen ja Anett Liisa Parts.
Balti meistrivõistluste W14 klassi poodiumil vasakult Krista Granskalna (Läti), Anna Mia Atonen ja Anett Liisa Parts. Foto: Reigo Teervalt

Orienteerumise Balti meistrivõistlused orienteerumises toimuvad igal aastal, korraldajateks on külakorda Eesti, Läti ja Leedu alaliidud. Tänavu selgitati Baltikumi parimaid Värska lähedal Kitsemägedes maastikul, mis on osa Eesti Kaitseväe harjutusväljakust möödunud sajandi 20-ndatel ja 30-ndatel aastatel. Võistlusklassideks olid lisaks meeste ja naiste põhiklassidele veel noorteklassid kuni 14-, 16-, 18- ja 20-aastastele noormeestele ja neidudele, lisaks selgusid samas ka veteranide Baltimaade parimad.

Orienteerumisklubi JOKA eestvedqaja Paul Poopuu andis teada, et kevadiste ktsevõistluste tulemuste alusel pääses Eesti koondisse ka viis Järvamaa orienteerumisklubi JOKA orienteerujat - Sigrid Ruul, Raiko Marrandi, Anett Liisa Parts, Anna Mia Atonen ja Kerto Kaasiku. Kahjuks pidi seekord eemale jääma naiste koondise esinumber Evely Kaasiku.

Avapäeval võisteldi tavarajal. Naiste 12,35 km ja 20 kontrollpunktiga rajal asus Baltimaade parimat naisorienteerujat selgitama 25 naist. Võitis Elsa Kuze Lätist ajaga 1:22.44. Eestlastest parimana võitis Annika Rihma hõbemedali. Sigrid Ruul saavutas ajaga 1:32.19 üheksanda koha.

Meeste 17,9 km ja 29 kontrollpunktigaga rajal läks võit leedulasele Algirdas Bartkeviciusesle ajaga 1:29.36. Parima eestlasena saavutas Ats Sõnajalg kuuenda koha. JOKA mees Raiko Marrandi lõpetas 21. kohaga.

Noorte vanuseklassides jõudsid W14 klassi 4,34 km ja 10 kontrollpunktiga rajal poodiumile kaks JOKA tüdrukut. Kulla võitis Anna Mia Atonen ajaga 40.49 ja kolmas oli Anett Liisa Parts ajaga 43.27. Noormeeste M16 klassis tegi esmastardi Eesti koondises Kerto Kaasiku, ent paraku läks kogu selle vanuseklassi võistlust kaardi praagi tõttu tühistamisele.

Järgneval päeval joosti teatejookse. Ainsa teatevõidu jättis koju Eesti naiskond Laura Joonas, Margret Zimmermann, Annika Rihma. Hästi jooksis ka Eesti teine naiskond Kadri Kadakas, Teele Tšoba ja Sigrid Ruul, kellel tekkis raja lõpuosas veel väga reaalne pronksišanss, kuid pikas lõpuspurdis jäid seekord napilt peale Leedu ja Läti ankrunaised. Meestest võitis Läti esindusmeskond. Parim Eesti meeskond oli seekord alles viies. Eesti teises meeskonnas jooksnud Raiko Marrandi tulemus läks vale kontrollpunkti läbimise tõttu tühistamisele. Neidude W16 klassi teatejooksus kuulusid JOKA tüdrukud Anna Mia Atonen ja Anett Liisa Parts Eesti teise võistkonna koosseisu, ent seekordne võistlus ebaõnnestus juba avaetapil ja parematega konkureerima ei pääsetud. Lõpptulemuseks jäi seekord seitsmes koht.

Samas toimunud veteranide Balti meistrivõistlustel võitis W65 vanuseklassis nii lühi- kui tavarajal kulla Siiri Poopuu. Samas vanuseklassis saavutas Lea Tusis lühirajal seitsmenda koha. Naiste W55 vanuseklassi tavarajal lõpetas Rita Ojala kuuendana.

Juuni lõpus ja juulis on orienteerujaid ees ootamas erinevate vanuseklasside rahvusvahelised tiitlivõistlused ja loodetavasti on koondistes ka JOKA orienteerujaid. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles